Siyasetin toz dumanında fark edilmedi: 2017’nin ilk siyasi partisi GAAP olmuş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, faaliyet gösteren siyasi parti listesini güncelledi. 2017’nin ilk siyasi partisinin, Akşener gibi bir kadın liderliğindeki Güven Adalet ve Aydınlık Partisi olduğu anlaşıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının “Faaliyette Olan Siyasi Partiler” listesi 19 Ekim 2017 tarihinde güncellendi. 2 siyasi partinin kapandığını gösteren listeye göre, 2017 yılının ilk siyasi partisi de kuruldu.

1983 yılından bu yana kurulu siyasi partileri gösteren listeye göre, Türkiye’de 86 parti var. Listenin son 5 yılına bakıldığında her yıl 7-8 partinin kurulmuş olduğu görülürken son 1 yılda bu sayının 2 ile sınırlı olması dikkat çekiyor.

Eylül ayı itibariyle güncelenen listeye göre 31 Ağustos 2016 tarihinde Osmanlı Partisi kuruldu. Osmanlı Partisi’nden yaklaşık 1 yıl sonra 3 Ekim 2017’de ise kısa adı GAAP olan Güven Adalet ve Aydınlık Partisi kuruldu. Gazete Duvar’ın haberine göre, partinin Genel Başkanlığı’nı eski bir CHP’li olan Zeynep Göksü yürütüyor.

Gezi partisi kapandı

Listeye göre 2 siyasi parti de kapandı. Bu partiler 2013 yılında, Gezi protestolarının ardından kurulan Gezi Partisi ve 2014 yılında kurulan Türkiye Halk Partisi oldu. Kapanma işlemlerini başlatan Gezi Partisi’nin bunun gerekçeleriyle ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

2. parti Akşener’in

OHAL sürecinde yeni parti kurulmaması soru işaretlerine yol açarken, Meral Akşener önderliğinde kurulacak yeni parti de yarın başvuru yapmaya hazırlanıyor. Başvuruyu yeni partinin kurucular Kurulunda yer alacak bağımsız milletvekilleri Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok’un yapması bekleniyor.

Politika Haberleri

Şerafettin VURGUN ; Dereliye Hizmet İçin Geliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan yerel seçim yorumu: Çantada keklik değil
Burak Akburak: Etkin Siyasetçi ve Sosyal Lider
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan kimdir?