Valls: Türkiye'nin AB üyeliğine karşıyım

Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde solun önde gelen adayı eski Başbakan Manuel Valls, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı olduğunu açıkladı.

Fransa'nın eski başbakanı olan ve istifa ettikten sonra sol kanadın yeni cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday anketlerinde ön sırada gelen Valls, Türkiye'nin AB'ye katılmasına karşı olduğunu söyledi.

 

Valls aynı zamanda euro bölgesinin istikrar kurallarının 'akıllıca bir şekilde uygulanmasını' istediğini söyledi. Valls, Fransa'nın kamu açığını yüzde 3 seviyesinin altında tutabileceğini ancak bu seviyeyi 0'a indirmeye çalışmayacağını da belirtti.

 

FRANSA'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN İLK TURU NİSAN'DA OLACAK

 

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turlu olarak nisan ve mayısta yapılacak. Anketlere göre, Valls'in solun en güçlü adayı olma olasılığı yüksek. Sol partiler diğer adaylarını bu ay içinde belirleyecek.

 

Ancak kamuoyu yoklamaları Valls ya da herhangi bir sol eğilimli adayın 2. tura kalamayabileceğini de gösteriyor. Zira ırkçı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen ile merkez sağın adayı François Fillon anketlerde Valls'in önünde gözüküyor.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'te dikkat çeken mesaj: "Şimdi yeniden kucaklaşacağız"
Milas Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu dahil 18 kişi tutuklandı
CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?