Yüksekdağ’dan referandum mesajı: Cesarette buluşacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, referanduma ilişkin son mesajını paylaştı.

BirGün'ün haberine göre; Kandıra Cezaevi’nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Türkiye halkları referandum eşiğine geldi. Bu eşiği geçince aydınlığa mı karanlığa mı çıkılacağını oy verenler belirleyecek” dedi.

Tarihte eşi benzeri az görülen bir baskı ve eşitsizlik ortamında sandığa gidildiğini belirten Yüksekdağ, “Hayır demenin yasak, 'hayır’ diyenlerin tutsak olduğu koşullarda, faşizme inat kazanmaya inanarak en güçlü ‘hayır’ deme zamanı geldi. Şimdi nerede olursak olalım, aynı cesarette, aynı umutta, aynı ufukta buluşacağız. ‘İçerde, dışarda, derste, sırada’ aynı sesle haykıracağız. Farkımız ne olursa olsun, çoğul türkümüzü aynı sözle söyleyecek, herkesle birlikte hepimiz kazanalım diye ‘hayır’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Daima umutla, dirençle..."

“Hayır için sandık başına, görev başına” diyen Yüksekdağ, referanduma ilişkin şu mesajı paylaştı:

“Halklarımız kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla; emek ve doğa, barış, özgürlük ve adalet savunucularıyla, rengarenk bir kararlılıkla ‘hayır’ demeye çağırıyorum. Gelin bir kez daha zorla güzellik olmayacağını haykıralım. Güzelliği ve geleceği oylarımızla, irademizle kazanalım. Her ‘hayır’ oyu bugünden geleceğe sözümüz, tarihe basılmış mührümüz olsun. Bütün Türkiye halklarını mutlaka sandığa gitmeye, hepimizin kazanacağı yolu açmaya çağırıyorum. Daima umutla, dirençle, birlikte.”

Politika Haberleri

Milas Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu dahil 18 kişi tutuklandı
CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği