Yunan dergisi: Türk ordusunun silahı Afrin'de endişe yarattı

Yunanistan'da yayımlanan Ptisi Diastima dergisinde Türkiye'nin Zeytin Dalı harekâtına ilişkin ilginç yorumlar yer aldı. "Teknolojinin savaşı nasıl kazanılır" başlıklı yazıda, Türk ordusunun gösterdiği başarı 'endişeyle' karşılandı. Afrin harekâtı esnasında Cinderes’in kenar mahallelerinden Türkiye tarafına top atışı yapan sivil giyimli teröristlerin İHA’larla saniye saniye görüntülenmesinin ardından vurulmasına yazıda geniş yer ayrıldı.

Yazıda, Afrin'de yerli üretim SİHA'larla vurulan teröristlerden bahsedilirken, teröristlerin atış yaptıktan sonra zekice yer değiştirdiklerini ama onları yukarıdan izleyen "Türk teknolojisinin farkında olmadıkları için sonlarının geldiklerini bilmeden ortadan yok olduklarına" vurgu yapılarak teknolojinin ne kadar önemli olduğu anlatıldı.

'DAHA ÜSTÜN SİLAHLARLA KAZANABİLİRİZ'

Son zamanlarda Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğe de atıf yapılan analizde “Tekrar 'Türk propagandası' yapmakla suçlanacağız ancak uyanmanın vaktinin geldiğini düşünüyoruz" ifadesi kullanılırken, "Biz daha üstün bir DNA ile değil daha üstün silahlarla bir savaş kazanabiliriz" sözleriyle Türk ordusunun başarısı dolaylı olarak Yunan ordusuyla kıyaslandı. 

Politika Haberleri

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ifadesi ortaya çıktı
CHP’li Türeli’den ekonomi çıkışı: “Türkiye çoklu bir kriz içinde”
Bolu Belediyesi'ne 'hayalet araç' operasyonu: 22 gözaltı kararı!
Melih Gökçek'ten yeni açıklama: 'FETÖ'nün ölüm listesindeyim'
CHP Grup Başkanı Öztrak: AK Parti’nin 25 Yıllık Karnesi Kırıklarla Dolu