Erdoğan imzaladı: Artık ücretsiz olacak

Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı'nca temin edilecek ilaçlardan ücretsiz yararlanacak.

Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı'nca temin edilecek ilaçlardan ücretsiz yararlanacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 4736 sayılı Kanunun birinci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tutulacakların tespitine dair karar yürürlüğe konuldu.

ÜCRETSİZ FAYDALANILACAK
Buna göre, sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar sayıları 300 bini geçmemek şartıyla ve herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın, SağlıkBakanlığı'nca temin edilerek birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak Nikotin Replasman Preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri vasıtasıyla ücretsiz faydalanacak.

Sağlık Haberleri

DSÖ'den korkutan virüs açıklaması: Hantavirüs için küresel risk ne?
Hantavirüs vakaları artıyor: İki kişinin daha testi pozitif çıktı
Hantavirüs ile ilgili uzmanlar açıklama yaptı: Türkiye için risk yok
Aydın’da şap hastalığı alarmı: 17 mahalle karantinaya alındı!
Hantavirüsünün pandemiye yol açma riskine uzmanlar ne diyor?