Ölen kızının çcuğunu doğuracak

60 yaşında bir kadının, kanserden ölen kızının dondurulmuş yumurtalarından çocuk doğurma isteği kabul edildi.

İngiltere’de, kızının yumurtalarıyla hamile kalmak isteyen ve kimliği gizli tutulan 60 yaşındaki kadının isteği tartışma yarattı. Birkaç yıl önce kızını kanserden kaybeden kadın, kızının dondurulmuş yumurtalarını ABD’ye götürmek istemiş ancak hukuken verdiği mücadeleyi kaybetmişti. daha sonra kararı Temyiz Mahkemesi’ne taşıyan İngiliz kadının başvurusu kabul edildi ve karar için tekrar inceleme başlatıldı.

İNGİLTERE’DEKİ TÜP BEBEK KLİNİKLERİ YAPMAK İSTEMİYOR

İngiliz kadının isteği şu; kızının dondurulmuş yumurtalarını New York’taki bir kliniğe götürmek ve burada bağışlanmış bir sperm ile hamile kalmak… Çünkü İngiltere’deki tüp bebek klinikleri böyle bir operasyonda yer almak istemiyor.

Ancak daha önce İngiltere’nin İnsan Döllenmesi ve Embriyoloji Yetkili Makamı (HFEA), 28 yaşında bağırsak kanserinden ölen kadının, ölmeden önce bu konuda yazılı rıza mektubu bırakmaması nedeniyle anneye izin vermemişti. Şimdi ise Temyiz Mahkemesi’nin kararının ardından HFEA önceki kararını gözden geçirecek.

Sağlık Haberleri

DSÖ'den korkutan virüs açıklaması: Hantavirüs için küresel risk ne?
Hantavirüs vakaları artıyor: İki kişinin daha testi pozitif çıktı
Hantavirüs ile ilgili uzmanlar açıklama yaptı: Türkiye için risk yok
Aydın’da şap hastalığı alarmı: 17 mahalle karantinaya alındı!
Hantavirüsünün pandemiye yol açma riskine uzmanlar ne diyor?