Oxford Üniversitesi aşı çalışmalarını durdurdu

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi ile birlikte aşı çalışmaları yürüten ilaç şirketi AstraZeneca, klinik denemelerde üçüncü aşamada olan potansiyel aşının denendiği İngiliz bir katılımcıda ciddi yan etkiler görülmesi üzerine çalışmalarını durdurdu.

Yan etkilerin ne olduğu henüz açıklanmadı ancak şirketin açıklamasında, "Güvenlik verilerini gözden geçirmek için çalışmalara ara verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

AstraZeneca şirketinin Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği Covid-19 aşısı umut vaadediyordu ve aşının önümüzdeki aylarda hazır olabileceği yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Avustralya Başbakanı Morrison da iki gün önce yaptığı açıklamada, aşının halka sunulmadan önce güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmasının yanı sıra zorunlu tüm yasal gereklilikleri karşılaması durumunda, ilaç firmalarıyla vardıkları 1,7 milyar dolarlık anlaşmalar kapsamında Avustralyalıların 2021’de Covid-19 aşısını ücretsiz yaptırabileceklerini duyurmuştu.

Sağlık Haberleri

Tepki çeken 'kadın sünneti' reklamı sonrası hekim hakkında disiplin soruşturması: Özel klinikte kadın sünneti ilanı tepki çekti
Estetik sonrası dudağı çürüdü: 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor
Raf ömrünü uzatan maddeler karaciğer yetmezliğine neden olabilir
Taklit ve tağşiş listesi güncellendi... 29 yeni ürün daha açıklandı: Sucuk, pekmez ve kıyma listede
DSÖ açıkladı: Hantavirüs salgını sona ermek üzere