Saç bakımı nasıl yapılır

. Saçlar, duşunuzun sıcaklığından ortamınızın koşullarına kadar birçok şeyden zarar görebilir. Hasarlı saçlar kırılgan ve kaba görünür ve hissedilir ve genellikle şekillendirilmesi daha zor olabilir.

 

Saçınızın parlak ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız, saç bakım ürünlerinizi dikkatli bir şekilde seçmek, saçlarınızı daha az yıkamak ve zararlı çevre koşullarından korumak gibi sadece birkaç basit adımı izlemeniz gerekir.

  • Salon Tercihim: Saç Yıkama

    Saçlarınızı her gün yıkamaktan kaçının. Saçınızı her gün yerine 2-3 günde bir yıkamayı deneyin. Saçınızı çok sık yıkadığınızda, kullandığınız su ve ürünler saç derinizin ürettiği doğal yağları çıkararak saçınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bu yağlar çıkarıldığında, saçlarınız kırılgan hale gelebilir ve saç deriniz aşırı yağ üretmeye başlayabilir, bu da saçlarınızı çok yağlı hale getirebilir.

  • Saçınızı ne sıklıkta yıkadığınızı azalttığınızda, yıkadıktan sonra saçlarınız daha uzun süre daha temiz hissedecektir.
  • Sülfat ve silikonsuz saç ürünleri kullanın. Birçok eczane ürünü, saçınıza daha fazla zarar veren sülfatlar gibi kimyasallar içerir. Silikon gibi malzemeler, doğal yağlar üreten ve saçınızı kurutan gözenekleri tıkayabilir. Daha az zararlı madde içeren doğal ürünler arayın. 

  • Saçlarınız için en iyi hangi ürünlerin işe yaradığını bulmak genellikle bir deneme yanılma deneyimidir. Belli bir ürünün saçınızın düz veya mat görünmesini istiyorsanız, farklı bir ürün deneyin.
  • Saç tipinize göre ürünler seçin. İsterseniz, kuaförünüzden saç tipiniz için formüle edilmiş ürünler için önerilerini isteyebilirsiniz.
  • Saçınızı nazikçe şampuanlayın. Şampuan saçınızın temiz, kir ve yağlardan arındırılmasına yardımcı olur. Şampuanı doğru kullanmak için önce saçınızı ıslatın. Ardından, başınızın ve saç derinizin üstüne az miktarda ürün uygulayın. Şampuanı köpürtün ve parmaklarınızla saçınıza uygulayın. Saçınıza sertçe sürtmekten kaçının, çünkü bu hasara neden olabilir.

  • Parmaklarınızın üzerine şampuan koyarak saçınıza şampuan uygulamayı da deneyebilirsiniz. Başınızı kuvvetli bir şekilde ovmak yerine şampuanı saçınıza taramak için parmaklarınızı kullanın.
  • Kepek varsa kepek önleyici şampuan satın alın.
  • Saç kremi saç uçlarına sür. Saç kremi uygularken, doğrudan saç derinize değil, saçınızın en uzun kısımlarına uygulamaya çalışın; Saç derinize saç kremi koyarsanız, saçınızı çok yağlı hale getirebilir ve saçlarınızı tartabilir. Saç kremini saçlarınızla parmaklarınızla çalışın, birkaç dakika saçınıza bırakın ve sonra durulayın.

    Saçlarınızı her yıkadığınızda, özellikle yağlı saçlara eğilimliyseniz, saç kremi kullanmanız gerekmez, ancak saçlarınızı bölünmüş uçlara karşı korumaya yardımcı olabilir.

  • https://www.salontercihim.com/

Sağlık Haberleri

İnme vakalarında korkunç artış! Bunlar neden oluyor
Kalabalık ortamlarda hastalanmamak için bunları yapın!
Ayrılık anksiyetesi ile nasıl başa çıkılır?
Bayramda bu hastalığa dikkat! Her 4 kişiden 1'i...
Sağlıklı Bayram Sofraları İçin Beslenme Önerileri