Fenerbahçe Göztepe'ye tosladı

Spor Toto Süper Lig'in İlhan Cavcav sezonu birinci hafta maçında yeni sezona 4. yıldız parolası ile çıkan Fenerbahçe, Süper Lig'e yeni çıkan Göztepe ile 2-2 berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav sezonu birinci hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Gol yağmuru şeklinde geçen mücadelede kazanan çıkmadı. Göztepe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada Tamer Yuna ve Aykut Kocaman takımlarının başında ilk kez sahaya çıktılar ancak ikisi de sahadan bir puanla oynamak zorunda kaldı.

Fenerbahçe golle başladı

Mücadeleye iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu ve 5. dakikada rakip ceza sahasında kendisini unutturan Alper Potuk sol kanattan gelen topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim İsmail Köybaşı oldu. Alper Potuk geçen sezon 43 resmi maçta sadece 1 gol atmıştı.

Volkan Demirel'in hatası pahalıya patladı

Dakikalar 8'i gösterdiğinde Fenerbahçe ceza sahası dışında Göztepe'nin yeni transferi Castro topla buluştu ve sert bir şut gönderdi. Kaleci Volkan Demirel'in büyük hatası ile top filelerle buluştu ve skora denge geldi. 1-1

19. dakikada Fenerbahçe, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına Sarı Lacivertliler'in yeni transferi Valbuena geçti. Mathieu Valbuena'nın vuruşunda top barajdan sekip kaleye yöneldi. Ancak vuruşun şiddeti yavaşladı ve kaleci Beto'da kaldı. 21'de Rajko Rotman'ın Nabil Dirar'a yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına yine Fransız futbolcu geçti. Valbuena'nın çektiği şut barajdan sekip kaleci Beto'da kaldı.

23'te sol kanattan hızlı bir şekilde atağa kalkmak isteyen Alper Potuk, Göztepe yarı alanının ilk metrelerinde Rajko Rotman'ın yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda Rajko Rotman maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Van Persie gole çok yaklaştı

Fenerbahçe maçın 38. dakikasında gole Van Persie ile çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Isla, içeriye ortaladı. Topa kafa vuran Hollandalı yıldız futbolcunun şutu az farkla auta çıktı.

43. dakikada ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Mathieu Valbuena ortaladı. Valbuena'nın ortasını savunma kornere uzaklaştırdı.

İlk yarı 1-1'lik skorla sona erdi.

51'de Göztepe'de Kadu'nun Alper Potuk'a yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Robin Van Persie geçti. Van Persie'nin yerden çektiği şut savunmadan döndü.

Mehmet Topal direğe takıldı

Mücadelenin 51. dakikasında Fenerbahçe'de sağ kanattan topu rakibinden kapan Nabil Dirar içeriye ortaladı. Mehmet Topal topu uzak köşeye vurdu, top direkten kaleci Beto'ya geri döndü.

Göztepe öne geçti

Dakikalar 57'yi gösterdiğinde Josef de Souza'dan topu kapan Scarione, Fenerbahçe ceza sahasına kadar topu sürdü ve düzgün bir vuruşla Fenerbahçe ağlarını sarstı.

Skrtel skora denge getirdi

Fenerbahçe mücadelenin 64. dakikasında Valbuena'nın yerde kalması ile serbest vuruş kazandı. Fransız futbolcunun kullandığı frikikte ce za sahasın içerisinde topa dokunan Martin Skrtel maçta durumu 2-2'ye getirdi. Golün ardından Aykut Kocaman oyuncu değişikliklerine gitti. Dirar'ın yerine Aatif, Van Persie'nin yerine de Ahmethan Köse oyuna dahil oldu.

71.dakikada Roman Neustadter'in Nabil Ghilas'a yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Oscar Scarione geçti. Scarione'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıktı. 75'te Mauricio Isla'nın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Aatif Chahechouhe'nin gelişine yerden çektiği şut savunmadan döndü.

İlk değişiklik 77'de

Göztepe 77. dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Yoan Gouffran oyundan çıkarken yerine Halil Akbunar girdi.

Samed Karakoç oyuna girdi

81'de Sol kanattan topla birlikte ilerleyen Mathieu Valbuena, ceza sahasının hemen dışından şutunu çekti ancak top az farkla yandan dışarı çıktı. 85'te Fenerbahçe, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Roman Neustadter'in yerine Samed Karakoç'u oyuna alarak kullandı.

Mücadelede başka gol olmayınca 2-2'lik skorla mücadele sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman

Harika bir golle maça başladıklarını belirten Kocaman, "Her şey tam istediğimiz gibi olacakken, neredeyse topa dokunamadan golü yedik. Göztepe'nin attığı beraberlik golü başlangıç stratejimizi oldukça bozdu. 30'uncu dakikaya kadar moral bozukluğu ile oynadık, ardından toparlanma süreci yaşadık" dedi.

İkinci devreye de iyi başladıklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Çok net bir fırsatı değerlendiremedik. Ardından rakibimiz ikinci golü buldu. Buna çabuk karşılık versek de şuursuz bir oyun ortaya koyduk. Girdiğimiz pozisyonların birçoğu tesadüf eseriydi" dedi. Kocaman, şampiyonluk yolundaki en büyük kriterin basit gol yememek olduğunu sözlerine ekleyerek, "Bu sıkıntı sürerse gol atmaya yetişemeyiz. O nedenle bir an önce bireysel hataları en aza indirgemeliyiz. Bizim işimiz doğru zamanda, doğru oyuncuları oynatmak. Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız ve şampiyon olacağız. Aramıza yeni katılan futbolcular da bize çok katkı verecek" yorumunu yaptı. Aykut Kocaman, "Elbette kayıplar olacaktır ama doğruları kırılmadan bulmalıyız" ifadesini kullandı.

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna ise, 14 yıl sonra yükseldikleri Süper Lig'e puanla başlamanın çok önemli olduğunu vurguladı. Fenerbahçe gibi güçlü bir takıma karşı pozitif bir görüntü ortaya koyduklarını söyleyen Tuna, "Bugüne kadar geçirdiğimiz hazırlık süreci zordu. Bazı futbolcular henüz geçen hafta aramıza katıldı. Biz inancımızı göstermek mecburiyetindeydik. Futbolcularımı, düşüncelerimizi sahaya yansıttıkları için kutluyorum. Onların kalitesinden ve yeteneklerinden şüphem yok. Takımımız eminim daha iyi olacaktır. Taraftarımız tribünde olsaydı sonuç farklı olabilirdi. Taraftarımızın dönüşüyle her şey çok daha iyi olacak" dedi.

Tuna, Basel'den sol bek Traore'yi kadrolarına dahil ettiklerini de açıkladı ve "Traore pazartesi resmi sözleşmeye imza atacak. Savunmaya bir takviye daha yapabiliriz. Bu akşam defansın solunda oynattığım Leo Schwechlen'den çok memnun kaldım. Leo hakkında gidebilir raporu verildi ama o halen bizim oyuncumuz" ifadelerini kullandı. 

Göztepe kaptanı Sabri Sarıoğlu ise güzel bir başlangıç yaptıklarını dile getirdi. Deneyimli futbolcu, "Takımda çok iyi bir birliktelik kurduk. Bocaladığımız anlar oldu ama genelde oyun disiplininden kopmadık. Camiaya yakışan bir görüntü ortaya koyduk. Eğer taraftarımız yanımızda olsaydı çok daha iyi bir sonuç ortaya çıkardı" dedi. Sabri, seremonide Fenerbahçe kaptanı Volkan'la tokalaşmamasını, "Volkan'a olan düşüncelerim değişmedi" diye yorumladı.

Spor Haberleri

Montella'dan elendikten sonra açıklama: Nasip değilmiş
Sahayı gözyaşlarıyla terk ettiler
Nihat Kahveci'den dikkat çeken Arda Güler açıklaması: 'Sahanın içinde sorumluluk almadı'
Paraguay'a tek golle mağlup olduk: Bizim Çocuklar, Dünya Kupası'na veda etti
İçişleri Bakanlığı'ndan YKS talimatı: Meydanlarda milli maç için dev ekran kurulmayacak