Galatasaray Kadınlar EuroCup’ta şampiyon!

Galatasaray, FIBA Kadınlar Eurocup finalinde İstanbul'da 90-68 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Reyer Venezia'ya 72-65 yenildi ancak kupayı Türkiye'ye getirmeyi başardı. Aslan kadın basketbolunda üçüncü kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

FIBA Kadınlar EuroCup’ta mücadele eden Galatasaray, final eşleşmesinin rövanş maçıda deplasmanda Reyer Venezia’ya 72-65 yenilmesine rağmen kupayı müzesine getirmeyi başardı. İlk maçı İstanbul’da 90-68 kazanan Galatasaray evinde elde ettiği avantajı korumayı başardı ve tarihi bir zafere imza attı.

Galatasaray’da Gintare Petronyte 19 sayı ve 11 ribaundla ‘double-double’ yaparak maça damga vururken Kaela Davis ise 21 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olmayı başardı. Davis 21 sayısının yanına 8 de ribaund ekledi. Ev sahibinde ise Riquna Williams’ın 16 sayılık performansı galibiyeti getirdi ancak şampiyonluk için yeterli olmadı.

Daha önce aynı kupayı 2008-2009 sezonunda da müzesine götürmeyi başaran Galatasaray, 2013-2014 sezonunda da kadın basketbolunda Avrupa’nın bir numaralı kupası olan Kadınlar Euroleague’de şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Bu zafer sarı-kırmızılıların kadın basketbolunda üçüncü Avrupa şampiyonluğu oldu.

Spor Haberleri

FIFA, Türk takımının biletini kesti! Puan silme cezası
Amedspor 1. Lig'de!
Erdoğan'ın proje takımı Esenler Erokspor tarihinde ilk kez 1. Lig'de!
Türk futbolunda skandallar bitmiyor!
Alex De Souza Türkiye'ye döndü! O takımla anlaştı