Galatasaray'da 'kayyum' tehlikesi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in 'Mayıs 2018' vurgusunun altında yatan gerçek: Kayyum tehlikesi.... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in dünkü basın toplantısında sık sık “Mayıs 2018” ifadesini kullanması herkesin dikkatini çekti.

5 yıl üst üste zarar açıklamamak zorunda olan Galatasaray Sportif A.Ş., Mayıs 2018’de de zarar açıklarsa A Grubu hisse statüsünde imtiyaz ortadan kalkacak ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), istediği kişileri Galatasaray Sportif A.Ş.’ye atama hakkına sahip olacak.

SPK’nın 6362 Sayılı Kanun’un 28. maddesi 2. bendine göre, 5 yıl üst üste zarar açıklayan halka açık ortaklıklarda, oy hakkına ve yönetim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar sona eriyor.

Özbek de dün yaptığı açıklamalarda bu konuya vurgu yapıp “Halka açık şirketlerde 5 yıl üst üste zarar etmek bazı mahrumiyetler getiriyor. Mayıs 2018’de Sportif A.Ş.’nin istenildiği şekilde sonuç alma zorunluluğu var. Aday olanların taahhüt vermesi lazım. Ben veriyorum. Bu yürüyüşte destek verilmesi, huzur olması lazım” ifadelerini kullandı.

"BUNUN ADI BASKIN SEÇİMDİR"

“Bu karar sonrası insanlar, ‘Bu bir baskın seçim gibi oldu’ diye konuşuyorlar. ‘Gibi’ ifadesi fazla. Bunun adı baskın bir seçimdir. Futbol takımımızın iddiasının devam ettiği bir dönemde bu seçime gitmek, olası bir başarısızlığa da neden olabilir. Galatasaray çok fazla düşünülmüyor. Seçim kararı çok yanlış, Tudor’un gönderilmesi kararı ise çok geç alındı. Mayısta kampanya başlatıp, seçime gidilmesini istedik. O dönem seçim yapılır ve bu noktalara gelinmezdi. Bu kadar neden beklendi?” 

AHMET ÖZDOĞAN (SON BAŞKAN ADAYI)

"FEVKALADE RAHATSIZ OLDUM"

“Seçim kararnda fevkalade rahatsız oldum. Galatasaray’la ilgili çok önemli konuların tartışıldığı ortamda, son derece sürpriz bir kararla, oldukça sınırlı bir süre içerisinde seçime gidilmesi akıl alır gibi değil. Ciddiyetle bağdaşır tarafı yok. Koskoca Galatasaray Kulübü’nde, ‘Teknik direktör Tudor’u gönderdik, ayrıca olağanüstü genel kurul kararı da aldık’ şeklinde karar verilmemeli. Siz milyonlara hitap ediyorsunuz.”(Haberturk)

Spor Haberleri

Süper Lig gol krallığında kıran kırana yarış
Fenerbahçe yarın kendi evinde Monaco'yu konuk edecek
Süper Lig için yeni karar!
Ankaraspor - Nazilli Belediyespor maçında şike iddiası!
Arda Güler Premier Lig yolcusu! Bomba teklif