Gençlerbirliği'nde Recep Karatepe dönemi sona erdi! Boşalan koltuğa o isim geliyor

Gençlerbirliği'nde kötü gidişatın ardından Teknik Direktör Recep Karatepe ile yollar ayrıldı. Peki kırmızı karaların yeni hocası kim olacak?

TFF 1. Lig'de mücadele eden Başkent ekibi Gençlerbirliği, Teknik Direktör Recep Karatepe ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Ligin dibine demir atan Adanaspor'a son maçta yenilen kırmızı karalar, bu mağlubiyetin ardından Karatepe'yi görevden aldı. 

Yapılan açıklamada "Gençlerbirliği’mizde teknik direktörlük görevini yürüten Recep Karatepe ile yapılan görüşmeler neticesinde karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Teknik Direktör Recep Karatepe ve ekibine teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Gençlerbirliği'nin boşalan teknik direktörlük koltuğu için ismi geçen ilk kişi de belli oldu. Ankara'nın Cumhuriyet ile yaşıt güzide kulübünün, teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile şu anda görüşme halinde olduğu ve tarafların anlaşmaya çok yakın olduğu bildirildi.

HÜSEYİN EROĞLU ANKARA'YA GELİYOR

Gençlerbirliği Haber Ajansı'nın aktardığına göre Gençlerbirliği'nin teknik direktörlük görevi için görüşmelere başladığı Hüseyin Eroğlu Ankara'ya geliyor.

HÜSEYİN EROĞLU KİMDİR?

Hüseyin Eroğlu, 2 Kasım 1972'de Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Delmenhorst şehrinde doğdu.

Profesyonel futbol yaşamı 1994 yılında Soma Sotesspor'da başladı. Sırasıyla TKİ Soma Linyitspor, Marmaris Belediyespor, Akhisar Belediyespor, Eskişehirspor ve Kemalpaşaspor takımlarında forma giyip aktif futbolculuk yaşamını 2005 yılında tamamladı. Bu süreç boyunca 308 maça çıkıp 34 gol kaydetti.

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Antrenörlük kariyerine Bucaspor Futbol Akademi'de başladı. 2007'de Türkiye ikincisi, 2010'da Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonu ve Avrupa Grup 1'incisi olan Bucaspor Futbol Akademi U-15 takımının teknik direktörlüğünü yaptı. 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında Bucaspor’da yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. 2012-13 sezonunda Altınordu'nun başına getirildi. Altınordu ile 2012-2013 sezonunda 3. Lig, 2013-2014 sezonunda ise 2. Lig şampiyonlukları yaşadı. 17 Mayıs 2022'ye kadar görevine devam eden Eroğlu, Altınordu'nun başında çıktığı 359 maçta 163 galibiyet aldı. 

26 Eylül 2022'de Samsunspor ile anlaştı. Aynı sezon takımını şampiyon yaparak Süper Lig'e çıkardı. 27 eylül 2023 tarihinde görevine son verildi.

Spor Haberleri

Futbol camiasını yasa boğan ölüm! Teknik direktörün kızı hayatını kaybetti
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Fenerbahçe efsanesi hayatını kaybetti
Süper Lig'de 33. haftanın hakemleri açıklandı
Deprem sonrası ligler ertelenecek mi? TFF'den karar çıktı