'Hayır' dedi, açığa alındı

Sinop’ta üç yıldır hakemlik yapan İlker Şahin, sosyal medya hesabında “hayır” içerikli paylaşım yaptığı için MHK tarafından açığa alındı.

KADİR ÜNAL

Sinop'ta üç yıldır hakemlik yapan İlker Şahin, sosyal medyada  yaptığı “hayır” içerikli paylaşımı siyasi içerikli olduğu gerekçesiyle açığa alındı. 16 Nisan'da yapılacak yeni anayasa referandumunda 'hayır' oyu vereceğini sosyal medya hesabından açıklamasından sonra  İl Hakem Kurulu Başkanı'ndan telefon aldığını söyleyen Şahin, "MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, İlk Hakem Kurulu'nu arayarak 'Onun hakemliğini bitirin' talimatı vermiş. Sebep sorduğumda ise 'sosyal medya paylaşımları' yanıtını aldım" dedi.

'BİR SÜRE SESSİZ KAL' DEDİLER

Yaşanan gelişmeler üzerine hukuki süreç başlatmak istediğini ancak yazılı bir beyan almadığı için başlatamadığını belirten İlker Şahin, "Seni askıya alıp maç vermeyeceğim. Bir süre sessiz kal, sonra maçlara çıkarsın" dendiğini söyledi. "Ben sessiz kalmam, herkese duyuracağım" dediğini ifade eden Şahin, eski hakemlerden Selçuk Dereli ile temasa geçtiğini ve onun da zamanında aynı şeyleri yaşadığını ifade etti.


'DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİM'


Üç senedir hakemlik yaptığını ve önceden CHP Gençlik Kolları'nda yer aldığını söyleyen İlker Şahin, "Hakemliğe başladıktan sonra tüm görevlerimden ayrıldım" dedi. Şahin son olarak her türlü mücadeleyi vereceğini de sözlerine ekledi.

Spor Haberleri

Acun Ilıcalı kararını verdi! O futbol kulübünü alıyor
Süper Lig gol krallığında kıran kırana yarış
Fenerbahçe yarın kendi evinde Monaco'yu konuk edecek
Süper Lig için yeni karar!
Ankaraspor - Nazilli Belediyespor maçında şike iddiası!