Karagümrük-Amedspor maçı öncesi provokatif çağrı

Hafta sonu oynanacak Karagümrükspor-Amedspor maçı öncesi İstanbul'un Fatih ilçesinde sokaklara provokatif dövizler asıldı.

Pazar günü saat 14.30'da Vefa Stadı'nda (Karagümrük Arena) oynanacak maç için çağrı yapılan dövizlerde "Türk bayrağını al, Karagümrük formanı giy, ailenle birlikte bu maçta tribündeki yerini al, söz verdik Şehit Ümit'e" ifadesi yer aldı. Dövizde maça 10 bin kişinin gelmesinin hedeflendiği belirtilirken "Sen yoksan 1 kişi eksiğiz" denildi.
Amedspor, Türkiye Kupası'ndaki başarılı performansı boyunca milliyetçi çevreler ve yandaş medya tarafından hedef gösterilmişti. Barış mesajları veren kulübe ve futbolcularına Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da "ideolojik propaganda yasağının ihlali" gerekçesiyle çeşitli cezalar verilmişti. Bu atmosferin etkisiyle Amedspor, birçok maçta ırkçı tezahürat ve pankartların hedefi olmuştu.
Amedspor ve Karagümrükspor, 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele ediyor.

Spor Haberleri

Mauro Icardi'den Lazio kararı
Semih Şentürk'ten flaş şampiyonluk iddiası
Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı soruşturması: 11 yıl sonra 5 şüpheli gözaltına alındı!
Galatasaray, hazırlık maçında konuk ettiği Villarreal'e 2-1 mağlup oldu.
Maradona'nın son sözleri ortaya çıktı: İşte şaşırtan o mesaj!