Skandal! TRT Spor canlı yayınında “yasak ürün” reklamı

TRT Spor'da yayınlanan futbol programında, 18 yaş altındaki gençlere satışının yapılması yasak olan enerji içeceğinin reklamının yapılması tartışma yarattı.

OdaTV'nin haberine göre, TRT Spor ekranlarındaki futbol programında, 18 yaş altındaki gençlere satışının yapılması yasak olan enerji içeceğinin reklamının yapılması tartışma yarattı.

2017 yılında alınan kararla, enerji içeceklerinin spor tesislerinde, okul kantinlerinde ve hastanelerde piyasaya arz edilmeyeceği ve reklamının yapılmayacağı kararı alınmıştı. 

18 yaşından küçüklere enerji içeceklerinin satışı yapılması da yasaklanırken, bugün halen bu içecekleri internetten satın almak istediğinizde alttaki uyarılarda, 18 yaş altına yasak olduğu vurgusu yer alıyor.

Enerji içeceği kaynaklı ölümlerin artması, en son 9 Mart’ta İstanbul’da 15 yaşında bir çocuğun uyumadan önce 1 litrelik enerji içeceği içmesinin ardından öldüğü iddiaları gündem gelmişti.

Tüketici Hakları Derneği de kritik bir rapor hazırladı. Dernek 1 litrelik enerji içeceğinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

Spor Haberleri

Milli güreşçilerden Moğolistan'da 2 madalya
İtalyan basını anlaşmayı duyurdu: Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'a maliyeti belli oldu
A Milli Takım'ın 2026 Dünya Kupası kadrosu resmen duyuruldu
Dünya Kupası öncesi son hazırlıklar: Millilerin konuğu Kuzey Makedonya!
Fenerbahçe'nin gündemindeki Greenwood için transfer açıklaması