'VAR' operasyonu: Hakemler şike iddiasıyla gözaltında

Bosna Hersek'te savcılık tarafından yürütülen 'VAR' isimli şike operasyonu kapsamında çok sayıda hakem gözaltına alındı.

Bosna Hersek Savcılı'ğının talimatıyla yürütülen ve 'VAR' adı verilen operasyonda, görevlerini kötüye kullandıkları, organize suça karıştıkları, para ve hediyeler karşılığında bir tarafın lehine maçın skoruna etki ettikleri iddiasıyla profesyonel hakem ve gözlemcilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Savcılıktan yapılan açıklamada, operasyon kapsamında farklı şehirlerdeki birçok adreste aramalar gerçekleştirildiği aktarılırken, gözaltıların 2019 yılı içinde Bosna Hersek İkinci Ligi'nde görev almış bazı hakem ve gözlemcilere yönelik olduğu kaydedildi.

Bu arada, Bosna Hersek Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada da şu ana kadar 11 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonun desteklendiği ifade edildi.

Spor Haberleri

Bosna Hersek üstünlüğünü koruyamadı: Kanada 1 puanı Larin ile aldı
Bizim Çocuklar, Dünya Kupası'nda sahneye çıkıyor: İlk rakip Avustralya
Dünya Kupası'nda vize şoku: Ganalı yıldız Kanada'ya alınmadı
İşte Türkiye maçı ayrıntıları: Avustralya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Türkiye'nin Maçını Yönetecek Hakem Belli Oldu