Yalovalı sporcu Kadir Dalkıran dünya şampiyonu oldu

Yalovalı sporcu Kadir Dalkıran, Antalya’nın Kemer ilçesinde 22-26 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonasında 65 kiloda Rus rakibi Boris Ignatiev Lilo’yu yenerek altın kemerin sahibi oldu.

30 ülkeden bin civarında sporcunun katıldığı organizasyonda 19 yaşındaki sporcu Yalova’ya dünya şampiyonluğu ile döndü. Uzun süredir Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonasına antrenörü İbrahim Yıldız ile sıkı bir şekilde hazırlanan Dalkıran, genç yaşına rağmen elde ettiği şampiyonlukla büyük sevinç yaşattı. Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan genç sporcu, Genç Romanlar Derneği tarafından yapılan organizasyon ile coşkuyla karşılandı. Yapılan konvoyla MMA Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran kemeriyle Yalova sokaklarında tur attı. 

Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, “Yalova'nın gururu olan Kadir Kadir Dalkıran kardeşimiz Antalya'da yapılan Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonasında altın kemer kazandı. Bize bu gururu yaşattığı için tüm mahallem adına teşekkür ederim” dedi.

Spor Haberleri

Montella'dan elendikten sonra açıklama: Nasip değilmiş
Sahayı gözyaşlarıyla terk ettiler
Nihat Kahveci'den dikkat çeken Arda Güler açıklaması: 'Sahanın içinde sorumluluk almadı'
Paraguay'a tek golle mağlup olduk: Bizim Çocuklar, Dünya Kupası'na veda etti
İçişleri Bakanlığı'ndan YKS talimatı: Meydanlarda milli maç için dev ekran kurulmayacak