Aman dikkat! YouTube'ta yorum yaparken...

Türkiye'de ilk defa bir YouTuber'ın başvurusuyla küfürlü yorum için dava açıldı. Bir videonun altında küfreden kişi hakkında 3 ay ile 2 yıl arasında hapis isteniyor.

Shifdelete.net'in haberine göre, YouTube'da 260.000’e yakın abonesi olan Ekin Kollama, kendisine gelen ve küfür içeren bir yorum için davacı oldu. Söz konusu küfürlü yorum için 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kollama'nın avukatının verdiği bilgiye göre, tehdit ve şantaj gibi suçlarda suç öğrenildikten sonraki 6 ay içerisinde şikayette bulunulması gerekiyor. Şikayet kolluk kuvvetlerine ya da adliyeye yapılabiliyor. İşlenen suç ‘kamu davası‘ olarak kabul ediliyor, bu nedenle avukatlık ücreti ödenmeden de dava açılabiliyor.Geçen aylarda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu öncülüğünde siber zorbalığın önüne geçmek için ‘Farkına Var‘ kampanyası başlatılmıştı.
 

Teknoloji Haberleri

Google’dan işe alımda yeni dönem: Yazılım mülakatlarında yapay zeka kullanılabilecek
GSM Operatörlerinin Sunduğu Dijital Ödeme Sistemleri: 2026 Kapsamlı Rehber
GEO Ajansı 2026: Türkiye ve Avrupa'nın En İyi 10 GEO Firması
Yapay Zeka Bunu da Yaptı: Beyni Okuyor, Zihni Komuta Ediyor!
Kimse bunu beklemiyordu: Türkiye yapay zekâda lider oldu