Milli reaktif geliştirildi

Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Arel Üniversitesi bilimsel iş birliğinde yeni bir reaktif geliştirildi.

Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa ve Arel Üniversitesi bilimsel iş birliğinde yeni bir reaktif geliştirildi. “Catal's Reagent” olarak adlandırılan reaktif, demir sülfatın hassas ve kolorimetrik olarak ölçülmesine olanak sağlıyor. Dünya kimya endüstrisine ve bilime önemli katkı yapacak olan reaktif, tamamen yerli imkânlarla geliştirilen ve inovatif bir ürün olma özelliği taşıyor.

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Nebiye Yaşar koordinatörlüğünde Prof. Dr. Tunç Çatal tarafından KOSGEB, AR-GE ve İnovasyon Destek Programı kapsamında desteklenen araştırmalar ile “Catal's Reagent” isimli reakfin ticarileştirilerek bilimin hizmetine sunulması çalışmaları da yürütülüyor.

Teknoloji Haberleri

Türkiye’den dümdüz aşağı kazarsanız nereden çıkarsınız? Bu site cevabını gösteriyor
Savunma elektroniğinin görünmeyen riski: Laboratuvarda çalışan sistem sahada neden bozuluyor?
Yapay zekada güvenlik alarmı: Çinli şirket soruşturma başlattı
OpenAI’da güvenlik alarmı: Otonom yapay zeka ajanları kamu sitelerine sızdı
Apple TV Türkiye’de kullanıma açıldı: İşte fiyatı ve izlenebileceği yapımlar