Oda servisini artık robot yapacak

Otellerde oda servisi hizmetinde robot dönemi başlıyor.

Silikon Vadisi şirketi olan Savioke'nin üzerinde çalıştığı sistemde Relay ismi verilen robot, müşterinin yiyecek içecek servisi, ekstra havlu talebi gibi isteklerini ulaştıracak. Japonya'daki Prens Otel, Silikon Vadisi şirketinin projesini ilk test eden otel olacak. Tokyo'daki otel, ilk uygulamaya 1 Ekim 2017'de başlıyor.

Oda servisi hizmeti vermeye başlayacak robotun bir diğer özelliği de asansörlere binerek istediği kata gidebilmesi. Robotun üzerinde bir tablet ekran ve bir elektronik göz bulunuyor. Telefonla resepsiyondan talepte bulunan müşterinin isteği, resepsiyonist tarafından robotun kapağı açılarak içine yerleştiriliyor.

Daha sonra tabletteki uygulamaya müşterinin oda numarası giriliyor, ardından robot odaya kendi yönleniyor. Robot oda kapısına geldiğinde odadaki telefon otomatik olarak çalıyor ve Relay'in kapıda olduğu belirtiliyor. Müşteri siparişini aldıktan sonra Relay odadan ayrılarak şarj olacağı şarj noktasına otomatik olarak gidiyor.

Teknoloji Haberleri

Google’dan işe alımda yeni dönem: Yazılım mülakatlarında yapay zeka kullanılabilecek
GSM Operatörlerinin Sunduğu Dijital Ödeme Sistemleri: 2026 Kapsamlı Rehber
GEO Ajansı 2026: Türkiye ve Avrupa'nın En İyi 10 GEO Firması
Yapay Zeka Bunu da Yaptı: Beyni Okuyor, Zihni Komuta Ediyor!
Kimse bunu beklemiyordu: Türkiye yapay zekâda lider oldu