Rus şirket, ilk elektrikli otobüsü Türkiye'ye gönderdi

Rus şirketi Drive Electro, Türk şirket Otokar için üretilen ilk elektrikli otobüsü Türkiye'ye gönderdi.

Drive Electro'dan yapılan açıklamada, Otokar ile Aralık 2016'da imzalanan anlaşmaya bağlı olarak ilk elektrikli otobüs Moskova'dan Türkiye'ye gönderildiği belirtildi.
Açıklamaya göre, sipariş veren şirketin planları arasında elektrikli otobüsün fabrika denemelerinin düzenlenmesi ve daha sonra İstanbul'a gönderilmesi yer alıyor.

Drive Electro açıklamasında, elektrikli otobüsün 12 metre uzunluğunda üst sınıf otobüs olduğu ve şarj kapasitesinin 40-50 kilometre olduğunu belirtildi.

Şarj işleminin 6-10 dakika sürdüğü de aktarıldı.

Drive Electro, Novosibirsk'de 2012 yılından itibaren Rosatom'un siparişi üzerine elektrikli otomobil ve elektrikli otobüs üretiyor. Tula'da 2014 yılında dünyadaki ilk şarjlı troleybüs hizmet vermeye başladı.

Aynı zamanda Doğu Avrupa piyasasına da çıkan Drive Electro ve Belkommunaş'ın ortak projesi olan troleybüsler 2016 sonunda Belarus yollarında hizmete başladı.

Teknoloji Haberleri

Google’dan işe alımda yeni dönem: Yazılım mülakatlarında yapay zeka kullanılabilecek
GSM Operatörlerinin Sunduğu Dijital Ödeme Sistemleri: 2026 Kapsamlı Rehber
GEO Ajansı 2026: Türkiye ve Avrupa'nın En İyi 10 GEO Firması
Yapay Zeka Bunu da Yaptı: Beyni Okuyor, Zihni Komuta Ediyor!
Kimse bunu beklemiyordu: Türkiye yapay zekâda lider oldu