Şok Whatsapp iddiası: O özellik yasaklanacak!

Avusturya kamu yayıncı kuruluşu ORF, Avrupa Birliği'nin (AB), WhatsApp, Signal gibi dijital iletişim uygulamalarında kullanılan uçtan uca şifreleme yöntemini yasaklamak için karar almaya hazırlandığı iddiasında bulundu.

ORF, AB Konseyi Dönem Başkanı Almanya’nın üye ülkelerin temsilcileriyle yaptığı bir görüşmeye ilişkin 6 Kasım tarihli iç yazışma belgesine dayandırdığı haberinde, dijital platformda görüşme imkanı sunan uygulamalardaki şifreleme sisteminin yasaklanacağını ileri sürdü.

Haberde, söz konusu uygulamaların daha rahat izlenebilmesi için uçtan uca şifreleme sistemini açabilecek bir genel anahtarın servis sağlayıcıları tarafından yapılmasının zorunlu hale getirileceği belirtildi.

Terörle mücadele kapsamında AB’nin bu adımı atmaya hazırlandığı ileri sürülen haberde, özellikle Avusturya ve Fransa’nın bu konuda hemfikir oldukları kaydedildi.

Kararın, üye ülkeler arasında hali hazırda kabul gördüğü belirtilen haberde, aralık başında video konferans yoluyla düzenlenecek İçişleri ve Adalet Bakanları toplantısında herhangi bir fikir ayrılığı yaşanmaksızın kabul edileceği iddia edildi.

Teknoloji Haberleri

Google’dan işe alımda yeni dönem: Yazılım mülakatlarında yapay zeka kullanılabilecek
GSM Operatörlerinin Sunduğu Dijital Ödeme Sistemleri: 2026 Kapsamlı Rehber
GEO Ajansı 2026: Türkiye ve Avrupa'nın En İyi 10 GEO Firması
Yapay Zeka Bunu da Yaptı: Beyni Okuyor, Zihni Komuta Ediyor!
Kimse bunu beklemiyordu: Türkiye yapay zekâda lider oldu