WhatsApp’a bir engel daha! Verileri paylaşamaz!

Türkiye'de ve dünyada birçok kullanıcısı olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanıcıların verilerini üçüncü partilerle paylaşacağını açıklaması sonrasında başlayan tepki büyüyor.

WhatsApp’ın kullanıcı verilerini paylaşması kararı sonrası takipçilerinin birçoğunu kaybetmesinin ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden tepkilerin ardı arkası gecikmiyor.

Başta Türkiye ve Hindistan olmak üzere WhatsApp’ı çok yoğun kullanan ülkeler bu karara tepki gösterirken, şirketi zor duruma düşürecek bir karar da Güney Afrika’dan geldi.

Güney Afrika Bilgi Regülasyon Ajansı (IR) bir açıklama yaparak Facebook’un WhatsApp kullanıcılarının verilerini kullanamayacağına hükmetti.

“AVRUPA’DA NEDEN FARKLI”

Ocak ayında Facebook bünyesindeki WhatsApp, yeni güvenlik politikası kapsamında kullanıcılarının bazı verilerinin, telefon numaralarının ve konumlarının Facebook, Instagram ve Messenger gibi uygulamalarla paylaşılacağını ve reklam için kullanılacağını açıklamıştı.

IR, “WhatsApp, IR’ın onayını almadan kullanıcıların verilerini alıp diğer Facebook şirketleriyle paylaşamaz. Kişisel Verilerin Güvenliğini Koruma Yasası kapsamında böyle bir hamle yapılamaz. Facebook’un Avrupa’da bu uygulamaya geçmemesini ve Avrupa ile Afrika arasında farklılıklar olmasını anlayamıyoruz” açıklamasını yaptı.

WhatsApp’ın bu adımı sonrasında Hindistan’da resmi olarak itiraz gelirken Türkiye’de de Rekabet Kurumu, tedbir kararı aldı.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp'ın gizli özellikleri ortaya çıktı!
Iphone’da NFC özelliği hangi modellerde var? Iphone 11'de NFC var mı? iPhone ve Android telefonda NFC nasıl açılır?
WhatsApp kullananlar dikkat! 1 Mayıs'ta başlıyor
iPhone fiyatlarına zam gelecek mi? Apple'dan üzen haber geldi! Tüm iphone fiyatlarına büyük zam
VPN güvenli mi? VPN kullanmak tehlikeli mi, zararı var mı? VPN faturaya yansır mı?