‘Yazılımcı sayımızı artırmak lazım’

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Yazılımcı sayımız yeterli değil. Aktif olarak yaklaşık 150 bin yazılımcımız var, bunu hızla 500 bine çıkarmak hedefindeyiz" dedi.

‘Yazılımcı sayımızı artırmak lazım’

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Yazılımcı sayımız yeterli değil. Aktif olarak yaklaşık 150 bin yazılımcımız var, bunu hızla 500 bine çıkarmak hedefindeyiz" dedi.

Kacır, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Bilgilendirme Toplantısı"nda, dünya ekonomisine artık teknolojinin yön verdiğini söyledi.

Hedef 500 bin!

Türkiye nüfusunun yarısının 31 yaş altında olduğuna dikkati çeken Kacır, genç nüfusun teknolojik dönüş Türkiye'nin önemli bir teknolojik birikime de sahip olduğunu hatırlatan Kacır, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede atacağımız adımları 'Milli Teknoloji Hamlesi' başlığı ile yapılandırdık. Tam bağımsız Türkiye için üretmemiz gereken ürünlerin tespit edilmesi gerekiyor. Bugün 160 milyar dolar seviyesinde olan imalat sanayi ihracatının 2023'te 210 milyar dolara çıkarılması öngörülüyor. Yine yüzde birlerde olan Ar-Ge'ye ayrılan payı, aynı dönemde yüzde 1,8'e çıkaracağız. Araştırmacı sayımız da 112 binden 200 bine yükselecek. Ar-Ge personelimiz ise 154 binden 300 bine yükselecek. Yazılımcı sayımız yeterli değil. Aktif olarak yaklaşık 150 bin yazılımcımız var, bunu da hızla 500 bine çıkarmak hedefindeyiz. Bu doğrultuda yenilikçi eğitim programları hazırlıyoruz.""Kobiler için avantajlı kredilerin verilmesi gerekiyor"üm açısından Türkiye'nin en önemli avantajı olduğunu vurguladı.

Teknoloji Haberleri

Apple açıkladı: iPhone nasıl şarj edilmeli?
O telefonlar için YouTube dönemi sona erdi
Avrupa'da en çok satan akıllı telefonlar belli oldu
WhatsApp Web'e dikkat çeken yeni özellik!
WhatsApp'ın gizli özellikleri ortaya çıktı!