1 ay boyunca avokado yerseniz vücudunuza ne olur?

Avokado, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve vücudunuzu kanser hücrelerine karşı savunmaya kadar birçok faydası bulunan en önemli besinlerden biridir. Peki, 1 ay boyunca avokado yemenin vücuda nasıl bir yararı vardır? İşte cevabı...

Avokado, diğer meyvelere kıyasla sağlıklı yağ açısından oldukça zengin bir meyvedir. İçinde bulunan çok sayıda antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahiptir. 

Avokadoda bulunan vitaminler kanser hastalıklarına karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda içindeki fitokimyasallar, kemoterapi ilacı olan siklofosfamidin neden olduğu kromozom hasarını azaltmaktadır.

Aynı zamanda çok iyi bir Folat(folik asit) kaynağıdır. Sağlıklı bir hamilelik için önemli olan bu asit, yeni hücrelerin üretilmesine ve korunmasına yardımcı olur.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Sık sık soğuk algınlığı gibi gribal enfeksiyonlara yakalanıyorsanız, bağışıklık sisteminiz daha fazla ilgi istiyor olabilir. Neyse ki, avokadonun içindeki bileşenlerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, virüsleri ve diğer enfeksiyonları önlediği kanıtlandı.

Kan basıncınızı düşürür

Yüksek tansiyonunuz varsa, avokado en büyük yardımcınız olabilir. 

Böbrekleriniz daha verimli çalışır

 Araştırmalar, düzenli olarak avokado yemenin böbrek fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve daha verimli çalıştığını kanıtladı.

Karaciğeriniz daha verimli çalışır

Karaciğer, kanımızdaki çoğu kimyasal seviyeyi düzenlediği için sağlıklı kalması ve düzgün çalışması çok önemlidir. Bu nedenle düzenli avokado yemenin karaciğer hasarını azalttığı görülmüştür.

Kanserden korur 

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin bazı kanser türlerini önleyebileceği neredeyse tüm uzmanlar tarafından onaylanmıştı. Avokado ise sağlıklı beslenmenin en önemli gıdalarından biridir. Sitotoksik özelliklere sahiptir, bu da avokadonun kanserojen hücreleri öldürebileceği ve bu hastalığın büyümesini önleyebileceği anlamına gelir.

Daha kolay kilo verdirir

Avokado, doygunluğu artırır ve bağırsak hormonlarınız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

İlgili Haberler

Yeşil çay saçta mucize yaratıyor: İşte bilinmeyen faydaları
Çay ve kahvenin yanında bunu kullananlar dikkat! Kanserojen madde bulundu...

Sağlık Haberleri

Canan Karatay öneriyor: Hem eve hem kendinize kullanın
Lokantaların yeni gözdesi! Kelle paça içemeyenler kolojeni bu çorbayla depolayabilir
Bir tutam çörek otunu aç karnına çiğnediğiniz o dertten tamamen kurtulacaksınız
Hareketsizlik hangi hastalıklara yol açar?
Bu ilaçlar kanser yapıyor! Düzenli kullananlar dikkat