8 Mart yürüyüşünde gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde katıldıkları Feminist Gece Yürüyüşü sebebiyle gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldığı açıklandı.

Sloganları sebebiyle gözaltına alınan kadınlardan 14’ü yurt dışı çıkış yasağıyla, 4’ü ise imza adli kontrolü ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. İstanbul Taksim’de düzenlenen 19. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle ev baskınları ile gözaltına alınan 18 kadın yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartları ile serbest bırakıldı.  İstanbul Valiliği’nin bu sabah yaptığı açıklama, 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde yapılan “Feminist Gece Yürüyüşü’nde atılan sloganlarla ilgili olarak görüntülerin incelendiği ve 18 kişinin gözaltına alınması yönünde karar verildiği açıklanmıştı.

Gözaltına alınan kadınlar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülmüştü. ÇHD İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada, 8 Mart’taki gece yürüyüşüne katılan kadınların dün gözaltına alındığını belirtirken, “Henüz gözaltı kararını görmemekle birlikte müvekkillerimize Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasının yöneltildiği bilgisini edindik” denilmişti.

Yaşam Haberleri

Haşlanmış mısır suyunun mucizevi faydaları!
Kosmos 482 uzay aracı'nın Türkiye'ye düşmesi bekleniyordu! Sonunda rahat bir nefes alındı
Sebzeleriniz haftalarca taptaze kalsın!
Soğanlarınızı uzun süre taze tutmanın sırrı!
Rokayı tüketirken dikkat! Bu kişiler tüketmemeli