Ahmet Emre için adalet yerini buldu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 yaşındaki Ahmet Emre Yıldır’a yıllarca cinsel istismarda bulunduğu ve gencin intiharına neden olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık, 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 9 yaşından 18 yaşına kadar tam 9 sene akrabası Vedat Tarhan’ın cinsel istismarına uğrayan Ahmet Emre Yıldır, geçen yıl 29 Nisan günü, 15’inci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak, yaşamına son vermişti.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu 25 yaşındaki Ahmet Emre Yıldır, 9 yaşından 18 yaşına kadar akrabası Vedat Tarhan (68) tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ailesine açıkladıktan sonra Tarhan ile aralarında geçen konuşmayı ses kaydına alarak Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

İlerleyen süreçte Yıldır, 15. kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar etmişti. Gencin intiharından 2 gün sonra sanık Vedat Tarhan gözaltına alınarak tutuklandı. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla hakkında dava açılan Tarhan, ilk duruşmada tahliye edildi. İlerleyen süreçte hakkında yakalama kararı çıkartılan Tarhan, Çanakkale’de gözaltı ile tekrar tutuklandı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 7. ve karar duruşması bugün görüldü. Hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan ve Çanakkale Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Vedat Tarhan, duruşmaya SEGBİS sistemiyle bağlandı. Sanığa, mahkeme heyeti tarafından 26 yıl hapis cezası verildi.

Yaklaşık 1.5 yıldır devam davada kararın açıklanmasının ardından Yıldır ailesi adliye önünde büyük mutluluk yaşadı. Gözyaşlarına boğulan acılı aile, “Emre için bugün güneş doğdu” diye bağırdı. Anne Yıldır ve Emre'nin ablaları birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşlarına boğuldu.

“BU DAVA TÜM MAĞDUR ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI OLSUN”

Avukat Merve Uçanok karara ilişkin şu ifadeleri kullandı:
" Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından beri bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Meslektaşım Beyza Demir ile beraber karar celsesine katıldık. Nihayet bir karar verildi ve sona gelindi. Sanık hakkında 26 yıl hapis cezası kararı verildi. İndirim uygulanmadı, sanığın tutukluluk hali de devam ediyor."

" Biz mutluyuz, çünkü suçun sanık tarafından işlendiğinin tespiti ve sanığın cezalandırılması bizim için önemliydi. Emre hayattayken başlatmıştı bu hukuk savaşını ve annesine ‘Anne ben kirlendim, lekelendim, yıkanıyorum yıkanıyorum ama temizlenemiyorum’ diyordu. ‘Anne benim için artık güneş doğsun’ diyordu. ‘Artık adalet sağlansın’ diyordu."

"Evet bugün adalet sağlandı, geç oldu belki ama sonunda adalet sağlandı. Emre aramızda yok ama adalet sağlandığı için Emre mezarında rahat uyuyacak. Bu dava tüm mağdur çocuklara umut ışığı olsun. Bunu canı gönülden diliyorum."

Ses kaydı ile ilgili değerlendirmelerden mahkeme kararının gerekçesinde bahsedileceğini belirten Avukat Merve Uçanok ise, gerekçeli karar yazıldığında sonucu göreceklerini belirtti. Güçlükle ayakta duran acılı anne Hülya Oya Yıldır ise, davanın başından sonuna kadar yanında olan herkese teşekkürlerini iletti.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?