Balık mevsiminin açılmasıyla birlikte tezgahlarda irili ufaklı pek çok balık yerini aldı. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan balık, vücudumuz için güçlü faydalar sunan en şifalı besinlerden biridir.
İçerdiği omega-3 yağ asitleri, D ve B12 vitaminleri sayesinde beyin ve kalp sağlığı koruma altına alınır.
Balık dendiğinde ilk akla gelen şeylerden biri de tahin helvasıdır. Balık restoranlarında yemekten sonra helva servis edilmesinin bazı sebepleri var. Öyle ki halk arasında "Balıktan sonra helva yiyin ki, balık öldüğünü anlasın" şakası da oldukça meşhur. Asıl nedene gelecek olursak, balık ve helva ilişkisi sağlığımızı yakından ilgilendiriyor.
İşte balıktan sonra tüketilen helvanın mucizevi faydaları...
Balıktan sonra neden helva yenmeli?
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan balık, sağlığımız için çok faydalıdır. Ancak balık yedikten sonra tüketilen helva, vücudumuzda meydana gelen bazı dengesizliklerin düzelmesini sağlar. Örneğin denizde biriken kirliliklerden dolayı balıklarda ağır metaller bulunuyor.
İşte balıktan sonra tüketilen helva, vücudumuza geçen tüm ağır metalleri sıfırlıyor, biriken zehri atıyor ve aynı zamanda vücudun fosfor miktarını dengeliyor. Böylece midede bulunan asit dengesizliği de normal seviyeye dönüyor.
Eğer balık yedikten sonra halsizlik veya şişkinlik yaşıyorsanız kan şekeriniz düşüyor olabilir. Bu noktada hemen helva yemek, düşük kan şekeri seviyelerini yükselterek normale dönmesini sağlıyor. Aynı zamanda balıktan sonra tüketilen helva sindirimi düzenliyor. Şifa olsun!