Balık mevsimi geldi. Evlere giren balıkları pişirirken yapılan bu hata ise balığın tüm besin değerlerini öldürüyor. Peki, balık pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar neler?
Son derece sağlıklı bir besin olan balığın haftada iki kere tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu anlamda balığın faydaları saymakla bitmez. Ancak balık pişirirken ve tüketirken yapılan bazı yanlışlar, balığın tüm faydasını yok edebiliyor.
İşte balık pişirirken dikkat edilmesi gereken noktalar...
BALIK PİŞİRİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Balığın tüm faydasından yararlanmak istiyorsanız, balığı asla kızartmamanız gerekir. Çünkü balık kızartılınca kendi ağırlığının yarısı kadar içine yağ çeker. Böylece balık, tüm besin değerlerini yitirmiş olur.
Balık tüketirken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur, balığı çıtır çıtır bir şekilde yememektir. Çünkü balığı çıtır olacak kadar çok fazla pişirmek, balıktaki tüm protein kaybının gitmesine neden olur.
Balığın tüm yararlarından faydalanmak için balığı kızartmamaya ve hafif sulu kalacak şekilde bırakmaya özen gösterin.
Balığı kızartmak yerine ızgara olarak tüketebilir, balığı fırınlayabilir veya dilerseniz faydalı sebzelerle bir arada buharda pişirerek tüm faydasından yararlanabilirsiniz.