Bu besinleri kesinlikle buzdolabına koymayın!

Bazı besinlerin oda sıcaklığında yer alması gerekirken bazı besinlerin de buzdolabında olması gerekiyor. Peki buzdolabına koyulmaması gereken besinler nelerdir? İşte cevaplar

İŞTE BUZDOLABINA KOYULMAMASI GEREKEN BESİNLER 

SARIMSAK

Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.

TATLILAR

Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirir. 

DOMATES

Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur.

Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.

KAHVE

Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.

PATATES

Emilimi yüksek bir besin olan patetes durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığında fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.

ÇİLEK

Çilek ve frambuaz gibi gülgiller, tırtıksı yapısıyla içinde bakterileri tutmaya hazırdır. Kiklospora bakterisi taşıyabilen meyveler, toplandıktan kısa süre sonra bozulabilir.

AVAKADO

Avakado meyvesinin daha hızlı olgunlaşmasını ve lezzetini kaybetmemesini sitiyorsanız buzdolabına koymayın.

MUZ

Bu durum olgunlaşmamış muzlar içinde geçerlidir. Olgunlaşmamış muzları dolaba koymayın.

Sert çekirdekli meyveler buzdolabına konulduğunda lezzetini kaybeder. Bu çeşit meyveleri buzdolabına koymamanız daha doğrudur.

Yaşam Haberleri

Popüler diş macunlarında zehir alarmı
Meğer okuldaki kadınları haraca bağlamış
Kanında o madde tespit edildi
Sararan yorganları tertemiz yapan yöntem
Haşlanmış mısır suyunun mucizevi faydaları!