Bu yiyecekleri sakın buzluğa koymayın!

Yiyecekleri taze, ilk alınan haliyle tüketmek için çoğu zaman bir kısmını buzluğa kaldırmak bazı durumlarda zararlı olabiliyor ve o yiyecekle bakteri tüketimine neden olabiliyor. İşte buzluğa koyulmaması gereken 7 yiyecek...

SULU MEYVELER
Kavun, karpuz gibi yüksek oranda sıvı içeren meyveler doldurulduklarında yumuşayarak orijinal kıvamını kaybeder.

BAZI SEBZELER
Turp, salatalık, marul gibi bazı sebzeler donrurulduğunda tadını kaybeder.

KONSERVELER
Buzluğa konulan konservenin içindeki sıvı genleşir. Bu da kutunun patlamasına neden olur.

BUZU ÇÖZÜLEN YİYECEKLER
Buzu çözülen yiyeceklerde bakteri daha fazla bulunur. Bu yiyecekler yeniden dondurulduğunda, ilk dondurma işleminden daha çok bakteri barındırır.

SICAK YİYECEKLER
Sıcak yiyeceklerini buzdolabına koyarsanız buzdolabınızın soğuk hava dengesinin bozulmasına neden olursunuz, böylece buzdolabınızda bakteri ürer.

YUMURTA
Dondurulan yumurtanın kabuğu çatlayabilir. Donmuş yumurtayı pişirmeye kalkarsanız sakızımsı bir kıvama geldiğini görürsünüz.

ÇİĞ PATATES


Çiğ patatesi dondurursanız kahverengine dönüşmesine neden olursunuz. Patatesleri koyu ve serin bir yerde bekletmeyi tercih edin. Ancak patates püresini 4-6 ay kadar buzdolabında saklamak mümkün.

İlgili Haberler

Çay ve kahvenin yanında bunu kullananlar dikkat! Kanserojen madde bulundu...

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?