Canan Karatay şiddetle o bitkiyi tavsiye ediyor!

Sağlıklı beslenme tavsiyeleriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay ısrarla bunu önerdi. Faydaları ise saymakla bitmiyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, semizotunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek semizotunun tüketimini tavsiye ediyor.

Semizotu, sağlıklı beslenme konusunda uzmanlar tarafından sık sık önerilen ve besin değerleriyle dikkat çeken bir bitkidir. Prof. Dr. Canan Karatay da semizotunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak bu bitkinin tüketilmesini öneriyor.

SEMİZOTUNUN FAYDALARI NELER?

Özellikle omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan semizotu, büyüme ve gelişme süreçlerimizde kritik bir rol oynar. Karatay'a göre, omega-3 yağ asitleri içeren diğer besinler arasında keten tohumu, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de bulunmaktadır.

Semizotu, içerdiği demir, manganez, magnezyum, selenyum, fosfor, kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle de ön plana çıkar. Bu bitki, diğer sebzelere kıyasla 20 kat daha fazla antioksidan etkili melatonin içermesiyle bilinir. Ayrıca, yüksek folik asit içeriği sayesinde özellikle hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alır.

Sindirim sistemi sağlığına katkıda bulunan yüksek lif içeriğiyle semizotu, kabızlık gibi sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. A vitamini bakımından zengin olan bu bitki, göz sağlığını destekler ve damar sağlığını iyileştirirken kanın temizlenmesine katkı sağlar.

İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kansızlık sorununa karşı da faydalıdır. Düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolünde etkili olan semizotu, aynı zamanda uzun süreli doygunluk hissi verir. Sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmez bir parçası olan semizotu, lezzetiyle salataların ve yemeklerin besin değerini artırır.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?