Canan Karatay'ı dinleyin ve soğanı sakın böyle yemeyin

Prof. Dr. Canan Karatay, soğanı yıllardır yanlış tükettiğimizi ortaya koyan açıklamalarda bulundu. Siz siz olu n soğanı sakın böyle yemeyin.

Canan Karatay, soğanın yanlış tüketiminin adeta bir zehre dönüşeceğini iddia etti. Karatay’ın bomba soğan açıklaması herkesi tedirgin etti.

İşte Canan Karatay’ın soğan tüketimi hakkındaki o bilgisi…

SOĞANI PİŞİRMEYİN, ÇİĞ TÜKETİN

Soğan, insan vücudu için çeşitli faydalar sunan şifa deposu besinlerden biri olarak biliniyor. Yeterli ve doğru şekilde tüketildiği takdirde soğan, insan sağlığı için önemlidir. Bunca yıldır yemeklerde kavurarak veya fırınlayarak kullandığımız soğan ise ne yazık ki yanlış bir tüketim şeklidir.

Soğanın pişirilerek tüketimi, Canan Karatay’ın yaptığı açıklamaya göre adeta zehre dönüşüyor. Zehre dönüştürmekle kalmıyor aynı zamanda genetik hastalıkların risk faktörünü de artırıyor. Soğanı yağda kavurarak tüketmenin en büyük zararlardan biri olduğunu belirten Karatay, yağla birleşen soğanın kanserojen saçtığını belirtti. Bu nedenle soğanı mutlaka çiğ tüketmek gerektiğini üstüne basa basa vurguladı.

Yaşam Haberleri

Bu çiçeği koparanın hayatı kararıyor!
En çabuk yorulan kan grubu belli oldu!
Popüler diş macunlarında zehir alarmı
Meğer okuldaki kadınları haraca bağlamış
Kanında o madde tespit edildi