Çay, her an ve her koşulda tüketilebilen yerli ve milli içeceklerimizin belki de en başında gelmektedir. En çok çay tüketen millet olarak Türkler, şekersiz çayı çok nadir içer.
Peki çaya şeker atarken hiç yanlış yaptığınızı düşündünüz mü? Muhtemelen hayır. Ancak çay karıştırmada bugüne kadar bildiğiniz yöntemi unutmanı gerekir. Çünkü bugüne kadar sağdan sola ya da soldan sağa karıştırdığınız çayı tam anlamıyla karıştırmış sayılmıyorsunuz.
Peki, çay nasıl karıştırılır?
ÇAY NASIL KARIŞTIRILIR?
Çaya atılan şeker, toz ya da küp fark etmeksizin sıcak çaya girer girmez çözülmeye başlar. Ancak uzun süre de bekleseniz çaya giren şekerin parçacıklarını irili ufaklı görürsünüz. Çayın şekerli tadını alabilmek için de çayı, kaşıkla karıştırırsınız.
Çay kaşığını elinize alıp bardağa koyduğunuzda bir çember çizip çayı sağdan sola ya da soldan sağa karıştırırsınız. Ancak bu da şekerin tam olarak çözülmesini sağlamaz. Çünkü şeker sizin karıştırdığınız yönde hareket eder ve çözülmez.
ÇAY NASIL DOĞRU KARIŞTIRILIR?
Çayın doğru karıştırılması ise çay kaşığının çayın ortasında ileri ve geri hareket ettirilmesiyle sağlanır. Böylece şeker tamamen çayla bütünleşir ve çözülme tamamen gerçekleştirilmiş sayılır. Siz de şekerli çayınızı bu şekilde afiyetle ve tam anlamıyla içebilirsiniz.