Hepimizin severek tükettiği milli sıcak içeceğimiz çayı farklı kombinasyonlarla da tüketebiliyoruz. Kimi çayı kıtlama şekerle, kimi şekersiz, kimi demli, kimi açık, kimi limonlu ve kimi de karanfilli içmeyi sevebilir. Peki karanfilli çay içince ne olur?
Karanfil baharatı, yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanılıyor. Bununla birlikte karanfilli çay da sevilerek tüketiliyor. Uzmanlar karanfilli çayın sağlığa pek çok faydası olduğunu aktarıyor. Peki, karanfilli çayın faydaları neler?
KARANFİLLİ ÇAYIN FAYDALARI
- Karanfilli çay içmek bağışıklık sistemini güçlendirir. Karanfil, içeriğindeki antioksidanlar nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda mevsimsel hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğu düşünülüyor.
- Sindirim sistemini rahatlatır. Karanfilin sindirim sistemine olumlu etkileri mevcut. Karanfil sindirimi kolaylaştırarak gaz ve şişkinlik gibi sorunları azaltabilir, sindirim sorunlarının hafiflemesine yardımcı olabilir.
- Ağrı kesicidir. Çalışmalar, karanfilin içeriğindeki bileşenlerin ağrı kesici etkiye sahip olabileceğini göstermiştir. Karanfil baş ağrısı ve diğer hafif ağrılarda rahatlama sağlayabilmektedir.
- Karanfilin içeriğindeki maddeler, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bu özellik, eklem ağrıları gibi iltihabi durumlarda fayda sağlar.
KARANFİLLİ ÇAY NASIL YAPILIR?
- Öncelikle içeceğiniz miktarda su kaynatın ve yaklaşık 7-8 adet karanfili toz haline getirmeden öğütün.
- Öğütülen karanfilleri kaynaya suya ekleyin ve demlenmesini bekleyin.
- Demlenen karanfilli çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.
- Karanfilli çayınıza isterseniz kabuk tarçın gibi baharatlarda ekleyebilirsiniz.