Çay, Türk insanının vazgeçilmez içeceklerinin başında geliyor. Yaz kış demeden, gece gündüz demeden içilen ve sıcakta harareti aldığına, soğuk içi ısıttığına inanılan çayın lezzetinden ve faydalarından yararlanmak için onu doğru şekilde demlemek lazım. Zira yanlış teknikle demlenen çay hem lezzetini kaybediyor hem de insan vücuduna büyük zarar veriyor.
Peki lezzetli bir çay içmek için çayı nasıl demlemeliyiz? İşte lezzetli ve doğru çay demleme tekniği…
ÇAYI DEMLEMİYOR MEĞER HAŞLIYORMUŞUZ
Her zaman için severek tükettiğimiz çayı, demlerken büyük bir hata yapıyoruz. Demliğin içerisine önce çayı atıyoruz ve üzerine kaynar suyu çekiyoruz. Ancak bu şekilde olan çay demlenmiş değil resmen haşlanmış oluyor. Çayı doğru demlemek için bunun tam tersini yapmak gerekir. Öncelikle demliğe kaynar suyu ilave edin ve ardından üzerine çayı ekleyin.
Demleme değil resmen haşlanmış olan bu çay, ne yazık ki kötü bir tada sahip olur. Çay, lezzetini kaybeder ve haşlama tadını damağınızda hissedebilirsiniz. Su eklerken bile aslında çayın lezzetini vermiş olursunuz. Suyu, demliğin kenarından değil tam yukarıdan olacak şekilde demliğe dökmelisiniz. Lezzetli çayın sırrının porselen demlikte olduğunu da bir an olsun aklınızdan çıkarmayın.