Çay, yaz - kış fark etmeksizin yağmurda, çamurda, gece-gündüz, üzüntüde, sevinçte içilen Türklerin vazgeçilmez içeceklerindendir. Çayın içilme şekli, demlenme biçimi ise geçmişten beri tartışılagelmiştir. Peki en lezzetli çay nasıl içilir? Bu yöntemle çayı bir daha bunun dışında içmeyeceksiniz.
Çayın içine karanfil attığınızda ortaya çıkan etkilerine inanamayacaksınız. Mis kokusuyla her evde bulunan karanfilin dikkat çeken bir etkisi daha ortaya çıktı. Karanfil bitkisinin ağrı kesici ve zayıflatıcı etkisi herkes tarafından malumdur. Peki, çaya karanfil atılırsa ne olur? Karanfilli çayın faydaları nelerdir?
KARANFİLLİ ÇAYIN FAYDALARI
Bağışıklık sistemini güçlendirir: Karanfil, içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi mevsimsel hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
Sindirimi kolaylaştırır: Karanfilin sindirim sistemine olumlu etkileri vardır. Sindirimi kolaylaştırır, gaz ve şişkinlik gibi sorunları azaltarak sindirim rahatsızlıklarının hafiflemesine yardımcı olur.
Ağrı kesici etkisi vardır: Karanfil içerdiği bileşenler bakımından ağrı kesici etkiye sahiptir. Baş ağrısı ve diğer hafif ağrılarda rahatlama sağlar.
İltihaplanmayı önler: Karanfilin içerdiği maddeler, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bu özellik, eklem ağrıları gibi iltihabi durumlarda destekleyicidir.
Kilo verdirir: Metabolizmayı uyarabilen ve temel besinleri sağlayabilen herhangi bir çay kilo vermeye yardımcı olabilir. Karanfil çayı da bunlardan biridir.
Cilt sağlığına iyi gelir: Karanfil çayı, içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde kırışıklıkları, yaşlılık belirtilerini ve cilt lekelerini azaltma özelliğine sahip.
Ateş düşürür: Karanfilin içeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır.