Çayı bu şekilde demlemeyin! Bu demleme kansere neden oluyor!

Çay, Türk halkının en çok tükettiği yerli içeceklerin başında geliyor. Peki ama çayın demlenme biçiminin kansere bile yol açabileceğini biliyor muydunuz?

Çay tüketimi Türkiye'de bir hayli fazla. Hatta en çok tüketilen içeceklerin başında çay geliyor desek yanlış olmaz. Sabah kahvaltıda, öğle aralarında, akşam yemeğinden sonra, sohbetlerde, can sıkıntısında, ısınmak için ve birçok durumda çay, Türk insanı için vazgeçilmez bir içecek.

Ancak çayın demlenme biçimi sağlığınıza doğrudan etki yapabiliyor. Uzmanlar tüketilen içeceklerin sıcaklıklarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

ÇAYI SICAK İÇERKEN DİKKAT

Kışın daha yüksek sıcaklıklarda yiyecek ve içeceklerin yemek borusuna zarar verebileceği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar yüksek sıcaklıkta yiyecek ve içeceklerin yemek borusu kanseri riskini arttırdığına dikkat çekiyor.

ÇAY VE KAHVE İÇENLER RİSK ALTINDA

Clinical Nutrition dergisinde yayınlanan bir araştırma, sıcak içeceklerin yemek borusu kanseri riskinizi neredeyse üç katına çıkarabileceği konusunda uyarıyor. 500.000'den fazla yetişkine bakıldığında, çalışma kahve ve çay içme olasılığı daha yüksek olan insanlara odaklanıldığı görülmekte.

Sağlık Haberleri

En çok yaşayan kan grubu belli oldu!
Bilim insanları depresyonu araştırdı: 300'den fazla risk
Aşkınızı nefrete dönüştürmeyin: İşte uzak durmanız gereken 7 davranış biçimi!
Göz altı torbası, diş, akne ve sivilce... Kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor!
Sağlığınızdan olmayın: Airfryerde bu 6 yemeği sakın pişirmeyin!