En lezzetli mevyelerden çileği, genellikle hemen tüketebileceğinizden fazlasını alırsınız. Yıkayarak buzdolabında saklasanız da çilek çok kısa sürede bozulmaya başlar. Uygulayacağınız çok basit bir yöntemle çileğin uzun süre bozulmamasını sağlayabilirsiniz.
İŞTE ÇİLEĞİN UZUN SÜRE BOZULMAMASI İÇİN UYGULAYACAĞINIZ O YÖNTEM
Bir kaseye yarım bardak sirke ve bir bardak su koyun. Ölçüyü 1’e 2 olarak artırabilirsiniz.
Çilekleri sirkeli suyun içine koyun ve birkaç dakika bekletin.
Sonra temiz su ile iyice yıkayın ve kağıt havlunun üzerine alın.
Çilekler kuruduktan sonra, kuru kağıt havlu üzerinde buzdolabına kaldırın.
Sirke, herhangi bir küf sporunun ve bakterinin çilekten kaybolacağını garanti edecektir. Bu küf sporları, çileklerin yumuşak ve küflü hale gelmesine neden olan şeydir.
Çileklerinizin sirke kokmasından endişe etmeyin, kokmayacaktır.