Soğuk kış aylarıyla birlikte hastalıklar da yavaş yavaş baş göstermeye başladı. Ancak soğuk algınlığından korunmak için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. İşte geçirilen hastalık ve hastalık sonrası izi kalan öksürükle mücadelede kimsenin bilmediği Çinlilerin o mucizevi çayı ve etkileri.
Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan mandalina, C vitamini içeriğiyle insan sağlığı için son derece etkili bir rol oynar. Özellikle bağışıklığı düşük bireylere bol bol mandalina tüketimi önerilir.
ÇİNLİLERİN VAZGEÇİLMEZİ MANDALİNA ÇAYI
Turunçgiller familyasındaki bu meyve, eski dönemlerden bu yana Çinlilerin de vazgeçilmezi olmuştur. Rivayetlere göre ise mandalina çayı tüketenin uzun yıllarca öksürük problemi yaşamayacağı belirtiliyor.
MANDALİNA KABUKLARINI ÇÖPE ATMAYIN
Mandalinanın kabuklarından çay yapma fikri, tadı ve kokusu düşünüldüğünde kulağa cazip geliyor. Soyduktan sonra kabukları çöpe atmak yerine şifalı bir çaya dönüştürebilirsiniz. Diğer çaylardan ayıran en önemli özellik ise öksürüğe çok iyi gelmesi.
MANDALİNA ÇAYININ FAYDALARI NELER?
Mandalina kabuğu çayı, düzenli tüketildiğinde kan şekerini dengelemeye e karaciğer sağlığını korumaya başlar. Aynı zamanda metabolizmanın aktifleşmesine yol açar. İçerisindeki vitamin ve mineraller yorgunluğunuzu alabilir.
Soğuk algınlığı, nezle, grip ve bitmek bilmeyen öksürüğün çaresi mandalina çayı olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren mandalina kabuğundan bir karışım elde ederek öksürüğü anında kesebilirsiniz.
MANDALİNA ÇAYI NASIL YAPILIR?
Mandalina çayı karışımı boğazdaki kuru öksürüğü ve iltihabı söküp atabilir. Antioksidan faydaları, boğazdaki zararlı maddelerin daha kolay atılmasına yardımcı olur. Üstelik yapımı da oldukça pratik. İşte muhteşem karışım için yapılması gerekenler:
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı taze mandalina kabuğu
- 200 ml kaynar su
Hazırlanışı
Öncelikle mandalina kabuklarının üzerindeki zararlı maddeleri arındırmak için karbonatlı suda bekletin. Ovalayarak temizledikten sonra kabukları parçalar halinde ayırabilirsiniz.
Mandalina kabuğundan çay elde etmek için parçaladığınız kabukları bir bardağa ekleyerek üzerine kaynar su ilave edin. Kısa bir süre beklettikten sonra ılıklaşmaya başladığında tüketebilirsiniz. Öksürüğe iyi gelmesi için bal ilave etmek çok faydalıdır.