DSÖ'den beklenen AstraZeneca açıklaması geldi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, birçok ülkede kullanımı durdurulan AstraZeneca aşısına yönelik yaptığı açıklamada, "Aşıyı kullanmaya devam etmeliyiz. Aşıyı kullanmamak için hiçbir bulgu yok" dedi.

Dünya genelinde bazı ülkelerde corona virüsüyle mücadele kapsamında devam eden aşılama uygulaması, İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca aşısının uygulandığı kişilerde kan pıhtısı görülmesi üzerine sekteye uğradı.

Şu ana kadar 10 ülke aşının uygulanmasının geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Endişe verici gelişmenin ardından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris gazetecilere açıklamalarda bulundu. Harris, “AstraZeneca aşısını kullanmaya devam etmeliyiz. Aşıyı kullanmamak için hiçbir bulgu yok” dedi.

NE OLMUŞTU?

Danimarka’da AstraZeneca aşısını yaptıran 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve birçok kişide ise kan pıhtısı oluşması üzerine ülkede dün aşının kullanımının geçici olarak durdurulduğu açıklanmıştı. İzlanda, İrlanda, Norveç, Avusturya, Litvanya, Lüksemburg, Estonya, Letonya ve Bulgaristan da aynı tedbir adımını takip etti.

Sağlık Haberleri

Tepki çeken 'kadın sünneti' reklamı sonrası hekim hakkında disiplin soruşturması: Özel klinikte kadın sünneti ilanı tepki çekti
Estetik sonrası dudağı çürüdü: 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor
Raf ömrünü uzatan maddeler karaciğer yetmezliğine neden olabilir
Taklit ve tağşiş listesi güncellendi... 29 yeni ürün daha açıklandı: Sucuk, pekmez ve kıyma listede
DSÖ açıkladı: Hantavirüs salgını sona ermek üzere