Gençliğin sırrı bulundu! 30 yıl gençleşmek mümkün

İngiltere'de araştırmacılar, 53 yaşındaki bir kadının deri hücrelerini 23 yaşındaki bir kadınınkiyle eşdeğer olacak şekilde gençleştirdi.

Cambridge kentindeki bilim insanları, aynı şeyi vücuttaki diğer dokularla da yapabileceklerine inanıyor.

Araştırma; diyabet, kalp hastalığı ve nörolojik bozukluklar gibi yaşa bağlı hastalıklar için tedaviler geliştirmeyi amaçlıyor.

Deri hücrelerinin gençleştirilmesi teknolojisi, 25 yılı aşkın bir süre önce klonlanan Dolly adlı koyunu yaratmak için kullanılan teknikler üzerine inşa edildi.

Cambridge Üniversitesi ile ortak çalışan Babraham Enstitüsü'nden ekibin başkanı Prof. Wolf Reik, BBC'ye verdiği demeçte, bu teknikle, insanları yaşlandıkça daha uzun süre sağlıklı tutmak için kullanılabileceğini umduğunu söyledi.

Sağlık Haberleri

DSÖ'den korkutan virüs açıklaması: Hantavirüs için küresel risk ne?
Hantavirüs vakaları artıyor: İki kişinin daha testi pozitif çıktı
Hantavirüs ile ilgili uzmanlar açıklama yaptı: Türkiye için risk yok
Aydın’da şap hastalığı alarmı: 17 mahalle karantinaya alındı!
Hantavirüsünün pandemiye yol açma riskine uzmanlar ne diyor?