Hamsi avı yasağı kalktı!

Karadeniz'de hamsi avı yasağı sona erdi. Balıkçılar, bir aylık aranın ardından yeniden ağlarını hamsi için attılar.

8 Ocak'ta başlayan hamsi avı yasağı sona erdi. Hamsi avı için alınan tedbirler balıkçı teknelerinde bulunacak görevlilerce denetleneceği söylendi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde "Kısıtlama, 7 Şubat saat 00.01'den itibaren sona erecek. Yalnız ek tedbirlerle avcılığın başlayacağını buradan söylemek isterim" sözleriyle av yasağının kaldırılacağını bildirmişti.

Balıkçıların kurallara uygun avlanmasını denetlemek için ekipler sürekli görev başında olacakları belirtildi.

Balıkçılar, uzun bir bekleyişin ardından, 'vira bismillah' diyerek ağlarını yeniden hamsi için Karadeniz'in bereketli sularına atacaklar.

Av yasağı süresi boyunca fiyatı artan hamsinin kısa süre içinde düşmesi bekleniyor. Bir aydır hamsiye hasret kalanlar yasağın sona ermesinden oldukça memnun oldular.

Yaşam Haberleri

Osmaniye'de hobi olarak başladı, hasada kendi de inanamadı
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Giysiden ve siyah kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
Nihayet sona eriyor: Bu 4 burç 10 yıllık kalp kırıklıklarından ve sancılı karmik döngüden kurtuluyor!
Baba Vanga 2026 yılının son dönemi için neler söyledi?
İş İnsanı Seyithan Hanoğlu’ndan İnşaat ve Yatırım Alanında Güçlü Vurgu