Her mutfakta var ama yanlış kullanılırsa öldürüyor!

Her mutfakta bulunan o eşyayı yanlış kullandığınız takdirde geri dönülmez sonuçlarla karşılaşmanız mümkün.

Her evin mutfağında bulunan ve yemek yapmak için kullanılan teflon tavalar yanlış kullanıldığı durumda çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Yanlış teflon tava kullanımının ölüme yol açabildiğinin ortaya çıkması neticesinde uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi.

YANLIŞ KULLANILAN TEFLON TAVA ÖLÜM SAÇIYOR

Yeniçağ'daki habere göre Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'a göre, teflon tavaların aşırı ısınması durumunda zararlı kimyasalların açığa çıkması mümkün. Özdoğan, "Teflon tavalar, yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında polimer duman ateşi olarak bilinen bir duruma neden olabilir. Bu durum, ani titreme, yüksek ateş, baş ağrısı ve kas ağrıları gibi semptomlarla kendini gösterir" dedi.

ÇİZİLEN TEFLON TAVAYI HEMEN ÇÖPE ATIN

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ ise, teflon tavaların çizilmesi veya yıpranması durumunda, kaplamadaki zararlı kimyasalların gıdalara karışabileceğini belirtmekte. Karadağ, "Teflon tavaların çizilmesi, polimer duman ateşi riskini artırır ve bu da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" şeklinde görüş bildirmekte.

TEFLON TAVA NASIL DOĞRU KULLANILIR?

Yüksek Sıcaklıklardan Kaçının: Teflon tavaları yüksek sıcaklıklarda kullanmaktan kaçının. Orta veya düşük ısıda pişirme yaparak zararlı kimyasalların açığa çıkmasını önleyebilirsiniz.

Çizik Tavaları Kullanmayın: Çizilmiş veya yıpranmış teflon tavaları kullanmaktan kaçının. Bu tür tavalar, zararlı kimyasalların gıdalara karışmasına neden olabilir.

Metal Aletler Kullanmayın: Teflon tavaları kullanırken metal spatula veya çatal gibi aletler kullanmaktan kaçının. Bunun yerine, tahta veya plastik aletler tercih edin.

Boşken Isıtmaktan Kaçının: Teflon tavaları boşken ısıtmak, zararlı kimyasalların açığa çıkmasına neden olabilir. Tavayı kullanmadan önce içine biraz yağ ekleyin.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?