İftardaki pideyi sahurda tüketmeyin! İşte sebebi

İftarda tüketilmeyen pideler genellikle sahurda tüketilir. Ancak bu, sağlığınız için bazı olumsuzlukları beraberinde getirir. İşte iftardan kalan pideyi sahurda tüketmenin zararı...

Ramazan ayı ile birlikte iftar ve sahurda tüketilen her besin, büyük bir önem taşıyor. Ramazan sofralarını süsleyen ve sıcacık lezzetiyle damakları çatlatan ramazan pideleri, ramazan ayının vazgeçilmezi haline geliyor.

İftarda alınan ramazan pideleri genellikle tüketilmediğinde sahurda yemek için kaldırılır. Ancak sahurda tüketilen ramazan pidesi, sağlığımız için birtakım rahatsızlıkları beraberinde getirir. Peki, iftardan kalan pideyi sahurda yersek ne olur?

İşte yanıtı... 

İftardaki pideyi sahurda yemeyin!

İftar ve sahur öğünlerinde aşırı yağlı, tuzlu ve karbonhidratlı gıdaların tüketilmesi sağlık açısından bir dizi zarara neden olabilir. Örneğin iftar için tüketilen pide gibi hamur işleri genellikle kaldığı için sahurda tüketilir. Ancak pide gibi besinler, yüksek glisemik indekse sahiptir.

Bu da kan şekeri seviyelerinde hızlı bir yükselişe ve ardından ani bir düşüşe yol açar. Bu durum, açlık hissini hızla geri getirir ve kişinin sahurda daha fazla yemesine neden olur. Öte yandan sahurda doğru ve dengeli beslenmek büyük bir önem taşır.

Sahurda pişi, poğaça veya açma gibi hamur işleri yemek her ne kadar hoş görünse de gün boyunca zorluk çekmemeniz açısından, bu besinlerin tüketilmemesi önerilir. Sağlıklı bir oruç için mutlaka bu tür yiyeceklerin tüketimine dikkat etmeniz gerekir.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?