On bir ayın sultanı Ramazan'da sofralarının vazgeçilmezi olan ramazan pidesi, iftar masalarını süsleyen lezzetli bir yiyecek olarak biliniyor. İftarda kalan pideler ise genellikle sahurda yenebiliyor. Fakat bunu yapmak sağlığınız için son derece olumsuz durumları da beraberinde getirebiliyor.
Peki iftardan kalan pideyi sahurda tüketmenin zararları neler?
İftarda alınan ramazan pideleri genellikle tüketilmediğinde sahurda yemek için kaldırılır. Ancak sahurda tüketilen ramazan pidesi, sağlığımız için birtakım rahatsızlıkları beraberinde getirir
İFTARDAN KALAN PİDE SAHURDA YENİRSE NE OLUR?
İftar ve sahur öğünlerinde aşırı yağlı, tuzlu ve karbonhidratlı gıdaların tüketilmesi sağlık açısından bir dizi zarara neden olabilir. Örneğin iftar için tüketilen pide gibi hamur işleri genellikle kaldığı için sahurda tüketilir. Ancak pide gibi besinler, yüksek glisemik indekse sahiptir.
Bu da kan şekeri seviyelerinde hızlı bir yükselişe ve ardından ani bir düşüşe yol açar. Bu durum, açlık hissini hızla geri getirir ve kişinin sahurda daha fazla yemesine neden olur. Öte yandan sahurda doğru ve dengeli beslenmek büyük bir önem taşır.
Sahurda pişi, poğaça veya açma gibi hamur işleri yemek her ne kadar hoş görünse de gün boyunca zorluk çekmemeniz açısından, bu besinlerin tüketilmemesi önerilir. Sağlıklı bir oruç için mutlaka bu tür yiyeceklerin tüketimine dikkat etmeniz gerekir.