Ihlamurunuz zehre dönüşebilir! Bu hatayı sakın yapmayın

Ihlamur yaparken uygulanan basit bir hata içeceğinizi zehre dönüştürebilir. Ihlamurunuz böyle görünüyorsa asla içmeyin.

Soğuk kış aylarıyla birlikte ıhlamur sezonu da açıldı. Hastalıklara karşı iyi geldiği bilinen boğaz ağrılarının geçmesinde yardımcı olan ıhlamuru doğru şekilde içmek hayati önem taşıyor.

Ancak ıhlamur yaparken içeceği adeta zehre çeviren bu hatayı sakın yapmayın. Evde ıhlamuru yanlış şekilde kaynattığınızda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yanlış kaynatma şekli ıhlamurun faydadan çok zararın oluşmasına yol açıyor.

IHLAMUR KAYNATIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ihlamurun içindeki faydalardan yararlanabilmek için kaynatma sırasında dikkat edilmesi gereken bazı etmenler bulunmaktadır.  Dikkat edilmesi gereken durumların başında şüphesiz ıhlamurun uzun süre kaynatılmaması gelmektedir. Uzun süre kaynatılan ıhlamur, tüm besin değerlerinin kaybolmasına yol açmaktadır.

Aşırı kaynatılan ıhlamurun tadında da ciddi farklılaşmalar oluşur. Ihlamurun içerisinde bulunan faydalardan yararlanabilmek için içerisini meyvelerle donatarak maksimum 5 dakika kaynatmayı deneyebilirsiniz.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?