İşkence gibi gelenek! Anneler kızları ergenliğe basınca göğüslerini...

Mısırlı fotoğrafçı Heba Khamis, Kamerun’da geçirdiği bir ay boyunca göğüsleri düzleştirilmeye çalışılmış kızların izini sürdü.

Genellikle 8-12 yaş aralığında çocukların bu zulme uğradıklarını tespit etti. İşlem, çoğu zaman çocukların anneleri ya da başka bir kadın akrabaları tarafından yapılıyor. Çocuklar, o yaşta, ‘göğüsleri olamayacak ve erkeklerin ilgisini çekemeyecek kadar küçük’ görülüyor. Çocuklar, erkeklerin hedefi olmasın isteniyor.

Kamerunlu kadınlar ‘göğüsleri geldikleri yere gönderiyoruz’ diyor. Ancak bu işlemin hangi sağlık sorunlarına sebep olduğu bilinmiyor. Doktorlar vücut içinde enfeksiyon, kaburgalarda ezilme gibi sonuçları olabileceğini söylüyor. İşin ironik yanı, anneler ne yaparlarsa yapsınlar, göğüslerin olgunlaşmasını engelleyemiyorlar.

Britanya’ya göç eden Kamerunlular arasında da ‘göğüs düzleştirme’nin yaygın olduğunun anlaşılmasının ardından Britanyalı politikacı Jake Berry, bunu ‘kadına karşı -gizli- bir suç’ olarak nitelendirmişti.

'KARŞINDAKİ, KIZINI KORUYARAK SEVGİSİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞAN BİR ANNE'

Nüfusu 23 milyondan fazla olan Kamerun’da, kadınların dörtte birine yakınının ‘göğüslerinin düzeleştirilmeye çalışıldığı’ düşünülüyor. Kızların küçük yaşta ergenliğe girdiği ve hemen ardından evlendiği, bu yüzden de okulu yarım bırakmak zorunda kaldıkları söyleniyor. Anneler, -büyük ihtimalle kendi başlarına gelen- bu trajediden çocuklarını korumak istiyorlar.

Yaşam Haberleri

Osmaniye'de hobi olarak başladı, hasada kendi de inanamadı
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Giysiden ve siyah kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
Nihayet sona eriyor: Bu 4 burç 10 yıllık kalp kırıklıklarından ve sancılı karmik döngüden kurtuluyor!
Baba Vanga 2026 yılının son dönemi için neler söyledi?
İş İnsanı Seyithan Hanoğlu’ndan İnşaat ve Yatırım Alanında Güçlü Vurgu