İstanbul Valiliği: Cenazelerde öldürücü düzeyde siyanüre rastlandı

İstanbul Valiliği, Fatih'te 4 kardeşin evlerinde ölü bulunmasına yönelik yaptığı açıklamada “Cenazelerde öldürücü düzeyde siyanüre rastlandı” denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fatih'te bir dairede Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin cesedinin bulunmasıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İstanbul Valiliği'nden intihar ile ilgili yapılan açıklamada "Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerde tespit edilen ilk bulgulara göre; siyanür zehirlenmesine bağlı değişimler dışında, şahısların ölümlerine müessir başkaca makroskopik patolojik bulgu tespit edilmediği belirtilerek, tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

Kardeşlerin ölüm saatlerinin ardışık olup olmadığını ya da olayda farklı bir boyutun bulunup bulunmadığı konusunda incelemelerin sürdüğü belirtilen açıklamada, "Kimyasal inceleme devam etmekte ve kesin ölüm sebebi detaylı otopsi raporunda belirlenecek. Olayla ilgili her ihtimal çok yönlü araştırılıyor" ifadeleri kullanıldı. 

Bu arada, avukatıyla Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gelen ve ölen kardeşlerin yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Serpil Alkan, savcılığa başvurarak cenazelerin defin için kendilerine teslim edilmesini talep etti. 

Ölen kardeşlerin maddi durumlarının kötü olduğunu anlatan Alkan, bunun çok acı bir durum olduğunu dile getirdi. 

Yaşam Haberleri

En cimri burçlar belli oldu
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
Grammy 2026'da yer alan Türk sanatçılar belli oldu
Eskiden Tencerede, Şimdi Tek Tuşla: Mutfakta Alışkanlıkları Nasıl Değişti?