İşte bayatlamayan en lezzetli poğaça tarifi

Kahvaltı ve çay saatlerine yakışacak en lezzetli poğaça tarifini sizler için paylaştık. Üstelik hem günlerce bayatlamıyor hem de yumuşacık oluyor. İşte bayatlamayan yumuşak poğaça tarif...

Bayatlamayan yumuşak poğaça malzemeleri...

1 yemek kaşığı kuru maya

3 yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı ılık süt

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

7,5 su bardağı un

Peynir

Maydanoz

Yumurta sarısı

Susam

Bayatlamayan yumuşak poğaça için öncelikle uygun bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı kaba koyarak karıştırın. Üzerini streçleyin ve 10 dakika bekletin. Ardından tuzu, sıvı yağı ve yumurtayı ilave ederek tekrar karıştırın.

Daha sonra unu da yavaş yavaş ekleyip hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Hamuru streçleyin ve 1 saat mayalandırın. Süre sonunda hamurun mayasını alın ve hamurdan orta büyüklükte parçaları koparın.

Daha sonra bezeleri elinizle bastırıp açın. İçine peynirli maydanozlu iç harçtan ekleyip kapatın ve yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. 

Yaşam Haberleri

Güneş çarpmasına dikkat!
Çamaşırları dışarıda kurutanlar yandı
Bu dört besin beyni Einstein gibi çalıştırıyor! İşte zeka geliştiren o besinler
Bir bardağı her derde deva!
Çay posasının mucizevi etkileri!